Nationale Orgeldag start in Orgelpark

Landelijk startschot

Op 8 september aanstaande klinkt in het Orgelpark het landelijke startschot voor de Nationale Orgeldag 2018. Loek Dijkman, voorzitter van de stichting Utopa, geeft dan een lezing over de orgelcultuur in Nederland en drie Amsterdamse organisten – Gerben Gritter (Waalse kerk), Jacob Lekkerkerker (Oude kerk) en Stephan van de Wijgert (De Duif) zullen korte orgelbespelingen op de diverse orgels verzorgen. Aan het eind van de dag, om 16.30 uur, neemt dit drietal ook het slotconcert voor zijn rekening.

 

Open Huis

Het Orgelpark houdt de hele dag Open Huis. U kunt demonstraties van de diverse orgels bijwonen en we vertonen een filmprogramma met beeldmateriaal van onder andere het nieuwe Utopa Barokorgel. 

 

Open Monumentendag

Het is voor de 17de maal in successie dat de Nationale Orgeldag wordt gehouden. Overal in het land zullen orgelcommissies en organisten hun orgels op geheel eigen wijze laten zien en laten klinken. De Nationale Orgeldag valt ieder jaar samen met de Open Monumentendagen, zodat ook toevallige passanten op een terloopse wijze kennis kunnen maken met het orgel.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk