Première van Het Vijfde Seizoen

Raadsels

Een acteur gaat een opslagplaats van rekwisieten binnen en ontmoet daar een vrouw die De vier jaargetijden van Vivaldi speelt. Vreemd, want de deur zat op slot. Ze loopt weg, hij volgt haar en komt terecht in scènes die hij lang geleden heeft gespeeld. In de Winter gaat het mis, de temperatuur stijgt, de wind verwarmt het water en de muziek herhaalt zich. Ze staan voor het donkere Vijfde seizoen. Aan de overkant ligt de Lente. Hoe komen ze daar?

 

Vivaldi

Op 21 oktober biedt het Orgelpark podium aan de première van de ‘concertvoorstelling’ Het Vijfde Seizoen van Teo Joling – een verzameling geestige, muzikale scènes die zijdelings refereren aan de klimaatverandering en die worden gespeeld door Heleen Hulst (viool) en Teo Joling (spel). Guus Janssen sprokkelde noten bij elkaar uit de partituur van Vivaldi’s Vier Jaargetijden en begeleidt de voorstelling op orgel en piano. 

 

 

Indrukwekkend

Bent u benieuwd in welke scènes de acteur terecht komt als hij achter de violiste aanloopt? Teo Joling heeft een indrukwekkende staat van dienst in een geheel eigen getoonzet genre muziektheater. Zo maakte hij in 1983 de voorstelling Terminus samen met slagwerker Han Bennink. Uit 2007 dateert Jolings versie van Macbeth, waarin hij het beroemde toneelstuk van Shakespeare verweeft met een aantal van diens sonnetten (40, 53, 18) en het gedicht Come away, come away, death

 

Guus Janssen

De samenwerking met componist, improvisator, toetsenist Guus Janssen gaat eveneens terug tot 1983, toen zij samen met violiste Annemarie Roelofs het stuk Vioolconcert brachten. In het Orgelpark presenteerden Joling en Janssen eerder Oude Wind & Harde Noten (2015) over de Adelbertusput in Egmond-Binnen. Guus Janssen is met regelmaat te gast in het Orgelpark en over zijn ervaringen met de diverse instrumenten maakten we vorig seizoen dit video-interview

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk