Première van Het Vijfde Seizoen

Raadsels

Een acteur gaat een opslagplaats van rekwisieten binnen en ontmoet daar een vrouw die De vier jaargetijden van Vivaldi speelt. Vreemd, want de deur zat op slot. Ze loopt weg, hij volgt haar en komt terecht in scènes die hij lang geleden heeft gespeeld. In de Winter gaat het mis, de temperatuur stijgt, de wind verwarmt het water en de muziek herhaalt zich. Ze staan voor het donkere Vijfde seizoen. Aan de overkant ligt de Lente. Hoe komen ze daar?

 

Vivaldi

Op 21 oktober 2018 bood het Orgelpark podium aan de première van de ‘concertvoorstelling’ Het Vijfde Seizoen van Teo Joling – een verzameling geestige, muzikale scènes die zijdelings refereren aan de klimaatverandering en die werden gespeeld door Heleen Hulst (viool) en Teo Joling (spel). Guus Janssen sprokkelde noten bij elkaar uit de partituur van Vivaldi’s Vier Jaargetijden en begeleidde de voorstelling op orgel en piano. 

 

 

Impressie

Heeft u de voorstelling gemist, maar wilt u toch een indruk krijgen? Kijkt u dan naar deze compilatie die Teo Joling maakte op basis van de twee voorstellingen in onze zaal. 

 

Guus Janssen

De samenwerking met componist, improvisator, toetsenist Guus Janssen gaat terug tot 1983, toen zij samen met violiste Annemarie Roelofs het stuk Vioolconcert brachten. In het Orgelpark presenteerden Joling en Janssen eerder Oude Wind & Harde Noten (2015) over de Adelbertusput in Egmond-Binnen. Guus Janssen is met regelmaat te gast in het Orgelpark en over zijn ervaringen met de diverse instrumenten maakten we vorig seizoen dit video-interview

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk