Prestigieuze Opus Klassik voor Ben van Oosten

Uitreiking Duitse muziekprijs in het Orgelpark

Wat hebben mezzosopraan Joyce Didonato, celliste Sol Gabetta, componist Jörg Widmann en dirigent Mariss Jansons en organist Ben van Oosten met elkaar gemeen? Zij behoren tot de 46 klassieke musici die de prestigieuze Opus Klassik (voorheen Echo Klassik) hebben gewonnen. Deze nieuwe Duitse prijs, die wordt toegekend door een vakjury samengesteld uit professionals uit de muziek- en mediawereld, werd op 13 oktober uitgereikt tijdens een galaconcert in het Konzerthaus Berlin. 


Omdat Ben van Oosten bij deze gelegenheid niet aanwezig kon zijn, neemt hij zijn prijs tijdens zijn recital op 7 december in het Orgelpark in ontvangst. Van Oosten krijgt de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende opname van het orgelwerk van César Franck. Tijdens het concert in het Orgelpark kunt u hem horen in een Louis Vierne-programma. 


In 2010 werd Ben van Oosten benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook Frankrijk eerde Ben van Oosten vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur: de Franse regering benoemde hem in 1998 tot Ridder en bevorderde hem in 2011 tot Officier in l’Ordre des Arts et des Lettres.

Het beeldje, een gestileerde stemvork, is ontworpen door Oliver Renelt.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk