Prix Annelie de Man

Hedendaagse muziek

Het klavecimbel associëren we meestal met oude muziek, maar ook voor componisten en uitvoerders van hedendaagse muziek biedt het instrument een rijk klankpalet. Annelie de Man (1943-2010) was een waar ambassadeur van het moderne klavecimbel.

 

                               Annelie de Man (1943-2010)

 

Twee prijzen

Van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei staat de programmering van het Orgelpark in het teken van de naar haar vernoemde prijs: de Prix Annelie de Man. Kern van het festival vormen twee concoursen: een interpretatieconcours voor jonge klavecinisten en een compositieconcours. Uiteraard schrijven deze jonge componisten ook voor het klavecimbel. In de beide jury's treffen we interessante musici, onder wie Jane Chapman en Menno van Delft (interpretatieconcours) en Guus Janssen en Gilius van Bergeijk (compositieconcours). De artistieke leiding van het festival is in handen van componist Roderik de Man en blokfluitist Jorge Isaac, die verbonden is aan ensemble-in-residence Black Pencil.

 

              Black Pencil

 

Worker's Union

Het programma biedt een reeks wervelende concerten met veel nieuwe stukken. Improvisaties, werken met elektronica, 'moderne klassiekers' van Iannis Xenakis, en optredens met meest uiteenlopende bezettingen. Tijdens het openingsconcert op 22 mei wordt meteen de toon gezet met het overdonderende Worker's Union van Louis Andriessen (hier in een bezetting met onder andere zes klavecimbels).

 

Videoportret

Wie meer wil weten over Annelie de Man, de bron van inspiratie voor deze kleurrijke week, verwijzen we naar het videoportret dat Andras Hamelberg van haar maakte.

 

 

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk