Start cursus Orgelkunde dinsdag 18 februari 2020

Aspecten van klank

De cursus Orgelkunde is voor veel GastVrienden het hoogtepunt van het Orgelparkseizoen. Onze wetenschapsman Hans Fidom, tevens hoogleraar orgelkunde aan de VU, gaat in zes dinsdagmiddagen in op alle essentiële aspecten van het orgel. Klank en de verschillen in klankwereld zijn de onderwerpen die zijn bijzondere belangstelling hebben, te meer omdat ze als kapstok dienen voor de meest uiteenlopende aspecten. Variërend van het klankideaal in een bepaalde periode of regio en de techniek die een bepaald klankbeeld mogelijk maakt tot de filosofie van de esthetiek en onze eigen luistervaardigheid.

 

Live orgelmuziek 

Hans Fidom illustreert zijn colleges met geluidsfragmenten, afbeeldingen en filmpjes en elke editie is een (jonge, veelbelovende) organist aanwezig, die het verhaal met live voorbeelden lardeert. De cursus begint op dinsdag 18 februari en gaat dan zes opeenvolgende dinsdagen door, steeds van 14.15 - 17.00 uur. Het laatste college is op 24 maart en betreft een excursie naar een nog onbekende bestemming. 

 

GastVriend

Deelname aan de cursus is gratis, maar alleen voorbehouden aan GastVrienden. Het GastVriendschap in het Orgelpark kost €80 en daarmee heeft u gratis toegang tot al onze concerten en andere activiteiten. Let op, als u nu GastVriend wordt, loopt uw lidmaatschap tot de zomer van 2020. Wilt u GastVriend worden, leest u dan deze informatie. U ondersteunt daarmee onze activiteiten en tracteert uzelf op veel muzikaal plezier. 

U kunt zich opgeven voor de cursus Orgelkunde door een mailtje te sturen naar info@orgelpark.nl of te bellen met nummer 020 5158 111 (dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00)

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk