Sweelinck symposium in het Orgelpark!

Op woensdag 20 oktober was het zover: het symposium rond Jan Pietersz. Sweelinck, een van de grootste Nederlandse componisten ooit, ging van start. Op donderdag, vrijdag en zaterdag organiseerde het Orgelpark in samenwerking met de International Musicological Society het symposium. De aanleiding was dat hij op 16 oktober 1621 overleed, precies vierhonderd jaar geleden.
 

• Woensdag 20 oktober was de eerste dag van het symposium. Het thema is Cultural Entrepreneurship. Het volledige programma is hier te zien.

• Donderdag 21 oktober stond in teken van psalmproduction in Amsterdam. Het programma is hier te zien.

• Vrijdag 22 oktober werd het symposium afgesloten met het thema Improvisation. Het programma is hier te zien.


De voertaal van het symposium was hoofdzakelijk Engels. Ook is het mogelijk om het symposium online via Zoom te volgen. De link kunt u vinden op bovenstaand gelinkte pagina’s. De toegang tot het symposium was gratis.


Het symposium maakt deel uit van het Sweelinckfestival dat deze week op allerlei plaatsen in Amsterdam werd gevierd. Ook in het Orgelpark vonden Sweelinck-concerten plaats. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk