Symposium: Old sounds, new musics - 6-8 juni 2019

Zowel oud als nieuw

Hoe kan het ook anders: tijdens het internationale symposium Old sounds, new musics dat op 6 juni begint, staat het Utopa Barokorgel centraal. Het Utopa Barokorgel draait nu een jaar mee en het is gebleken dat het instrument componisten en musici op vele manieren inspireert. De nieuwe technologie functioneert naar behoren en is niet alleen interessant voor de liefhebbers van het experiment maar ook voor musici die zich bewegen in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk, aangezien de aanslaggevoelige toetsen het mogelijk maken de windlades heel precies aan te sturen. 

 

Recitals en lezingen

Het Internationale Orgelpark Symposium 2019 richt zich zowel op de historische klank van het Utopa Barokorgel als op de digitale interface. Beroemde organisten en wetenschappers van over de hele wereld geven recitals en lezingen. Onder hen een aantal dat plaats had in de klankbordgroep die het Orgelpark gedurende zeven jaar hielp om het orgel te ontwikkelen en te bouwen.  

 

Grote variëteit onderwerpen

Het programma overdag, dat is opgesteld in samenwerking met het College van Orgeladviseurs Nederland, behandelt een groot aantal aspecten van het nieuwe orgel, variërend van een rondetafelgesprek over de intonatie van het Barokorgel tot een drietal lezingen over de mogelijkheden en betekenis van het hyper organ. Het symposium is gratis toegankelijk. Voor de avondconcerten gelden onze gebruikelijke toegangsprijzen. De voertaal is Engels.

Het volledige programma vindt u hier.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk