Tango-cd

Bandoneon

Het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002 bracht de Rotterdamse organist Aart Bergwerff op het idee: zouden Piazzola’s tango’s, die onze toekomstige koningin tot tranen toe ontroerde, niet ook fantastisch op orgel klinken? Bergwerff ging op onderzoek uit en kan nu bevestigend antwoorden: ‘Met een tongwerkje als een Regaal of een Vox humana, gecombineerd met andere stemmen, kom je verdraaid dicht in de buurt van de klank van een bandoneon.’

 

 

Mi Corazón

Deze zomer, vijftien jaar later, heeft Bergwerff twaalf tango’s vastgelegd voor het eigen label van het Orgelpark. Onder de passende titel Mi Corazón presenteerde hij de cd op 29 oktober in het Orgelpark. Dit concert werd opgeluisterd door het danspaar Carlos y Mirella. U kunt de cd hier bestellen. GastVrienden krijgen de cd gratis thuisgestuurd.

 

Word
Gast
vriend

Word Vriend of GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk