Tango-cd

Recensie Mi Corazón

Op 22 december 2017 verscheen in Trouw een lovende recensie van Mi Corazón – Tangos para órganos, de cd die dit najaar uitkwam op het label Orgelparkrecords.

 

 

Máxima

Het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002 had de Rotterdamse organist Aart Bergwerff op het idee gebracht: zouden Piazzola’s tango’s, die onze toekomstige koningin tot tranen toe ontroerde, niet ook fantastisch op orgel klinken? Bergwerff ging op onderzoek uit en kan nu bevestigend antwoorden: ‘Met een tongwerkje als een Regaal of een Vox humana, gecombineerd met andere stemmen, kom je verdraaid dicht in de buurt van de klank van een bandoneon.’

 

Impressie

Afgelopen zomer, vijftien jaar later, heeft Bergwerff twaalf tango’s vastgelegd op cd, die hij onder de passende titel Mi Corazón presenteerde op 29 oktober in het Orgelpark, opgeluisterd door het danspaar Carlos y Mirella. In dit filmpje krijgt u een leuk kijkje achter de schermen. U kunt de cd hier bestellen. GastVrienden krijgen de cd gratis thuisgestuurd.

U kunt de cd ook beluisteren via ons luisterarchief (zoekterm: Tango)

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk