Terugblik festival Daan Manneke 80 jaar

 

Op 7 november aanstaande wordt componist Daan Manneke 80 jaar. Dat heuglijke feit hebben we in het Orgelpark vast gevierd met een vijfdaags festival van 25-29 september. Met veel concerten en worskhops voor orgel- en panfluitstudenten ontstond een mooi overzicht gegeven van zijn oeuvre. Ook nu werd weer duidelijk hoe Daan Manneke zich heeft ontwikkeld tot een veelzijdig componist. Hij staat met beide benen in het muziekleven, doordat hij muziek schrijft die goed speelbaar is en bij de luisteraars in goede aarde valt. 

Ben Taffijn van de website Nieuwe Noten was aanwezig bij de concerten door het Zed Consort en door Studium Choral en schreef een uitgebreid verslag van dit muzikale festijn. U kunt zijn artikel hier lezen en tevens vindt u hier een documentaire over Daan Manneke. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk