Twee bijzondere orgelrecitals

Thomas Lacôte

We luiden het nieuwe jaar in met twee bijzondere solorectitals. Op zaterdag 18 januari was de Franse organist Thomas Lacôte te gast. Hij is de vaste organist van de Eglise de la Trinité in Parijs, de kerk waar Olivier Messiaen zestig jaar het orgel bespeelde. Uiteraard stond werk van zijn beroemde voorganger op het programma (o.a. Les Mages uit La Nativité), naast improvisaties en composities van Lacôte zelf. 

 

Ton Koopman

Op zaterdag 25 januari verwelkomden we Ton Koopman, die hiermee zijn debuut in het Orgelpark maakte. Koopman geldt als een van de pioniers van de oude muziek-beweging en nu het Orgelpark met het Utopa Barokorgel beschikt over een eersteklas barokinstrument, werd het hoog tijd dat deze vooraanstaande musicus zijn opwachting maakte. Zijn recital, met werk van Bach, Buxtehude en Bruna, mocht rekenen op een uitverkochte zaal. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk