Zomerstop en aanvang nieuwe seizoen

Min of meer Minimal

Van half juni tot eind september is het Orgelpark gesloten. Op zaterdag 30 september barst het nieuwe seizoen los met het Min of meer Minimal Festival. LUDWIG tekent voor de uitvoering van een van de meest legendarische composities uit de minimal music, te weten Music for 18 Musicians (1976) van Steve Reich (foto rechts). Dit stuk wordt niet vaak gespeeld en heeft daarom een soort cultstatus verworven. In Timbres 22 vertelt Peppie Wiersma, slagwerkster en artistiek leider van LUDWIG, over haar lange ervaring met deze compositie.

 

Canto Ostinato

Een dag later klinkt het juist meest gespeelde werk uit de Nederlandse repetitieve traditie: Canto Ostinato (1976) van Simeon ten Holt. Deze populaire compositie, die in 2012 zelfs aanleiding was tot een televisiedocumentaire door regisseur Ramon Gieling, staat elk jaar op het programma in het Orgelpark, elke keer in een andere bezetting. Dit jaar is dat de zelden voorkomende combinatie van piano en orgel.

 

Word
Gast
vriend

Word Vriend of GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk