Over het Orgelpark

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. In de ruim 10 jaar dat het Orgelpark bestaat, is het uitgegroeid tot een uniek podium in de wereld – dat durven wij in alle bescheidenheid wel te zeggen.

 

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

 

Het orgel vormt de rode draad in het zeer afwisselende activiteitenprogramma van het Orgelpark. Zo staan er zo'n 80 activiteiten per seizoen op het programma, zoals concerten voor diverse groepen liefhebbers. Denk aan klassieke muziek, jazz en geïmproviseerde muziek. Maar ook concerten in combinatie met andere kunstvormen, zoals dans en film. Verder organiseren we masterclasses en symposia. Af en toe verandert het Orgelpark in een werkplaats voor jong talent van Nederlandse en buitenlandse conservatoria. En er worden ook opdrachten gegeven voor nieuwe composities. Kortom, het bruist in het Orgelpark!

 

Naast het brede afwisselende programma, bieden wij u een prachtige Art Deco-ambiance, een intieme concertzaal met indrukwekkende orgels, een mooie en heldere akoestiek en een gezellige foyer. En natuurlijk wordt u door ons warm en persoonlijk onthaald. Het Orgelpark bezoeken is uitgaan op zijn best.

 

GastVriend

Wij nodigen u van harte uit om naar het Orgelpark te komen: als onze gast en als onze vriend. En misschien wilt u wel GastVriend worden van het Orgelpark. Daarmee steunt u ons doel om het orgel nieuw leven in te blazen. Voor slechts €80,- bent u GastVriend en kunt u gratis alle concerten bezoeken.

Wilt u weten hoe u GastVriend kunt worden, kijk dan onder Word GastVriend.

 

Voor informatie over de concerten, kunt u kijken in onze agenda.

 

Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in het Orgelpark! U bent van harte welkom.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk