Deze maand in het Orgelpark

Het programma van mei in het Orgelpark: 

 

 

06/05, 20:15: Jazz Ensemble: Ben van Gelder

Saxofonist Ben van Gelder heeft een fascinatie voor het orgel. In 2022 trad hij met dezelfde formatie op tijdens een memorabel concert in het Orgelpark. Voor deze editie schrijft Van Gelder nieuw werk.

 

07/05, 14:15: Orgel, Percussie & Elektronica: Reconctres - Xenakis Light!

Slagwerker Tatiana Koleva en organist Jan Hage brengen de fysiek aanstekelijke muziek van Iannis Xenakis naar een nieuwe generatie. Soundartist Ruben Kieftenbelt zet Xenakis 'on wire'. Musicoloog Huib Ramaer vertelt over de spannende loopbaan van de Griekse componist. Koleva zal haar Odyssee voor Xenakis op 17 mei vervolgen in Willem Twee Poppodium Den Bosch met klaveciniste Goska Isphording.

 

12/05, 20:15: Orgel en Ensemble: Composers' Festival

Het Orgelpark programmeert jaarlijks een concertavond op het componistenfestival van het Conservatorium van Amsterdam. Compositiestudenten schrijven werken waarin het orgel participeert.

 

13/05, 20:15: Orgel Quatre Mains

Verscholen achter de machtige pijpen van majestueuze orgels bespelen twee klaviermeesters samen – met vier handen en vier voeten – de sterren van de hemel in een uniek concert.
Het Belgisch-Nederlandse orgelduo Bart Jacobs en Reitze Smits koppelt een concerto voor drie trompetten van Telemann aan een imaginair orgelconcert van Bach en een jeugdwerk van Mendelssohn.

 

14/05, 14:15: Orgel en Ensemble: Castello Consort

Het Castello Consort combineert nieuw werk van Martijn Padding, speciaal geschreven voor ensemble en orgel, met experimentele oude muziek uit de zeventiende eeuw: Valentini, Marini, Castello en tijdgenoten.

 

20/05, 20:15: Orgel Techno: Maxime Denuc

De Franse componist Maxime Denuc maakte authentieke akoestische dans- en technocomposities met de MIDI-mogelijkheden van de speeltafel van het Utopa Barokorgel.

 

27/05, 20:15: Componistenportret: Leonard Evers

Leonard Evers schrijft verder aan zijn eigenzinnige orgelrepertoire: Lettres, dat hij componeerde voor orgel en saxofoon, wordt uitgebreid met een liederencyclus voor vier zangers en orgel en Dansboek, een verzameling dansen voor orgelsolo. Daarnaast is er werk voor twee klarinetten en piano van deze muzikale duizendpoot.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk