Deze maand in het Orgelpark

De agenda voor deze maand in het Orgelpark:


20/05, 20:15: Kettingcompositie: Utopa Barokorgel

Op 1 september 2021 ging in het Orgelpark een kettingcompositie in première, ontstaan tijdens de lockdowntijd in 2020-2021. Een tiental componisten schreef in opdracht van het Orgelpark een estafettecompositie waarin de nieuwe mogelijkheden van de speeltafel van het Utopa Barokorgel werden onderzocht. Vanavond wordt deze compositie hernomen.
 

21/05, 20:15: Ensemble & Orgel: Lili Boulanger

Sopraan Bauwien van der Meer stelde een programma samen voor de bezetting van het Pie Jesu van de Franse componist Lili Boulanger: harp, sopraan, strijkkwartet en orgel.

 

22/05, 14:15: Mahlers Kindertotenlieder

Klaas Hoek maakte een kamermuzikale bewerking van Mahlers aangrijpende orkestliederen. Daarnaast hoort u instrumentaties van delen uit Die Kunst der Fuge van Johann Sebastian Bach.


27/05, 20:15: Koen Boeijinga's MOA: Free Reeds

Saxofonist, houtblazer, componist en improvisator Koen Boeijinga presenteert zijn prijswinnende groep MOA: een achtkoppig ensemble bestaande uit een combinatie van jong/rijzende en ervaren Utrechtse jazz-/improvisatie musici met een gezamenlijke voorliefde voor klankonderzoek, innovatie en muzikale vrijheid. 

 

28/05, 20:15: Orkest De Ereprijs: Personal Cultures plus

Orkest De Ereprijs is een graag geziene gast in het Orgelpark. Voor het programma Personal Cultures zijn componisten uitgenodigd om composities te schrijven die genres en generaties verbinden. Artistiek leider van De Ereprijs is Aspasia Nasopoulou. 

 

29/05, 14:15: Monteverdi Selva Morale

Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld. Op het programma: Claudio Monteverdi (1567-1643): soli, duetten en composities voor grotere bezettingen uit de bundel Selva Morale e Spirituale, kerkmuziek die Monteverdi schreef toen hij kapelmeester van de San Marco in Venetië was.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk