Deze maand in het Orgelpark

Het programma van februari in het Orgelpark: 

 

 

04/02, 20:15: Orgelsolo: Anton Bruckner

Erwin Horn bewerkt voor organist Hansjörg Albrecht de symfonieën van Anton Bruckner voor orgel. Vandaag hoort u het Scherzo uit de Derde Symfonie op het Verschueren-orgel en de Zevende Symfonie op het Sauer- en Utopa barokorgel.

 

05/02, 14:15: Orgel en Sopraan: Hendrik Andriessen

Liederen van Alphons Diepenbrock (1862-1921) en Hendrik Andriessen (1892-1981) voor sopraan en orgel.

 

11/02, 20:15: Nieuwe muziek voor The Busy Drone

Compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag schreven onder leiding van docent Trevor Grahl nieuwe werken voor draaiorgel.

 

12/02, 14:15: Vocaal Ensemble Musa met Peter Dijkstra

Vocaal ensemble MUSA maakt een reis door vijf eeuwen koormuziek uit Slovenië en Italië. Van de sacrale muziek van de Sloveense monnik Jacobus Handl en Giovanni Palestrina tot nieuwe noten van Nana Forte en Giuseppe di Bianco. Centraal staat het Requiem van de Italiaanse componist Ildebrando Pizzetti, dat precies 100 jaar geleden werd gecomponeerd. Met ‘In Pace’ brengen MUSA en dirigent Peter Dijkstra een ode aan de muzikale inspiratie die eeuwen en landsgrenzen overstijgt.

 

18/02, 20:15: Filmconcert: Metropolis

Van Schoonhoven bouwde een reputatie op met het begeleiden van stomme film. Vanavond hoort en ziet u de klassieker Metropolis (1927) van Frits Lang.

 

19/02, 14:15: Orgel en Hoornensemble Capricorno

Hoornist en docent Herman Jeurissen stelde een kritisch jachtprogramma samen onder de titel 'de verdoemde jager', naar ‘le chasseur maudit’ van César Franck. Met arrangementen voor hoornensemble en orgel van werken van Wagner, Von Weber, Händel en Franck.

 

25/02, 20:15: Ensemble & Orgel: Ensemble 88 met Exodus

In het programma Exodus wordt gerefereerd aan vlucht, vaderland, gevaar, offer, oorlog. Ensemble 88 presenteert een zeer eclectisch programma, waarin krachtige werken in combinatie met orgel afgewisseld worden met bescheiden, bijna subtiele composities. 
Naast werken van de bekende componisten Kaija Saariaho, Christian Wolff, Toshio Hosokawa en Thierry Escaich staat ook een nieuwe compositie op het programma van de jonge Maastrichtse componist Rutger Muller, die bekend is vanwege zijn elektro-akoestische, bijna meditatieve klanken. De compositie Wasser van Paul Pankert ontstond naar aanleiding van de overstromingsramp in juli 2021 in zijn geboorteregio Oost-België, waarbij talrijke doden te betreuren waren en veel mensen hun huis moesten ontvluchten.

 

27/02, 20:15: Vocaal: Meesters & gezellen met Daniel Reuss

De editie 2023 van Meesters en Gezellen draagt de titel Wendingen. Koorzangers, aan het begin van hun carrière, worden gecoacht door leden van Cappella o.l.v. Daniel Reuss in een programma met werken van onder anderen Vasks, Karimova, Clara Schumann en Fanny Mendelssohn.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk