Deze maand in het Orgelpark

Het programma van december in het Orgelpark: 

 

10/12, 11:00: Colloquium: C-groot Is dieprood

In samenwerking met Figura Divina, een collectief van filosofen en theologen, wijdt het Orgelpark een colloquium aan het zichtbare en het hoorbare in de kunst op het vlak van religie en spiritualiteit. Denk bijvoorbeeld aan synesthesie, waarbij het ene zintuig sensaties, die eigenlijk bij een ander zintuig horen, toch waarneemt. Zo kan een toonsoort (C grote terts bijvoorbeeld) als een kleur worden ‘gehoord’ (bijvoorbeeld dieprood).

 

11/12, 14:15: A Ceremony of Carols

Het jaarlijkse kerstconcert in het Orgelpark met onder meer Brittens A Ceremony of Carols. 

 

11/12, 17:00: A Ceremony of Carols

Het jaarlijkse kerstconcert in het Orgelpark met onder meer Brittens A Ceremony of Carols. 

 

16/12, 20:15: Ralph van Raat speelt Messiaen

Meesterpianist Ralph van Raat is een warm pleitbezorger van de muziek van Olivier Messiaen. Hij vertolkt Messiaens ruim twee uur durende pianocyclus Vingt regards sur l’enfant-Jésus uit 1944, een uitvoering die elk jaar aan raffinement en diepgang wint.

 

17/12, 20:15: Orgel & film: Dromen als Messiaen

Traditiegetrouw presenteert het Orgelpark een uitvoering van Messiaens kerstcyclus La Nativité du Seigneur, dit jaar gespeeld door Hayo Boerema.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk