Na de zomer in het Orgelpark

De agenda voor september in het Orgelpark:

 

12/09, 10:00: Symposium: Beyond Fixity And Fluidity

Het Orgelpark opent op deze dag het internationale symposium ‘Beyond Fixity and Fluidity’, georganiseerd in samenwerking met het Lorenz Centre in Leiden, met een programma vol lezingen en muziek. 

 

16/09, 13:13: Lunchconcert - Orgel, Traverso en Harmonium: Barok

Fluitist Wim Brabants en organist Bart Rodyns presenteren sonates voor traverso en basso continuo uit de Duitse en Franse barok. Specialist Rodyns bewandelt nog een anachronistisch zijpaadje met een aantal composities voor harmonium van Sigrid Karg-Elert.

 

17/09, 20:15: Kamerkoor Ars Musica: Rondom Mendelssohn

In 'Fantastische Felix' van Kamerkoor Ars Musica is de muziek van Felix Mendelssohn het uitgangspunt. Ars Musica legt muzikale verbanden met Poulenc, Bach en Britten.

 

18/09, 14:15: De Muze van Zuid

Festival Muze van Zuid viert het muzikale erfgoed van de buurt rond het Concertgebouw in Amsterdam. Daartoe behoort ook het - zoals het destijds heette - Sweelinck Conservatorium. Het huisde in het voormalige Postbankgebouw, nu Conservatorium Hotel, aan de Van Baerlestraat.

 

23/09, 13:13: Lunchconcert - Orgelsolo: Widor Symfonie 8

Adriaan Hoek, veelvoudig concourswinnaar, speelt de zelden gehoorde achtste symfonie van Charles-Marie Widor. 

 

30/09, 13:13: Lunchconcert - Min Of Meer Minimal: Steve Reich

Het Dudok Quartet speelt Reichs Different trains en Violin Phase: onvervalste minimal music met een grote emotionele lading. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk