Extra ONLINE College: Luisteroefening voor thuis

Nu we de Cursus Orgelkunde dit voorjaar zo abrupt hebben moeten afbreken, leek het mij een goed idee alsnog op deze plaats een slotcollege te geven: een luisteroefening in feite, waarin het meeste van wat we hebben behandeld samenkomt. Een en ander wijst zich vanzelf: print de afbeeldingen hieronder uit, sluit een goede hoofdtelefoon op uw computer aan, en klik vervolgens op het plaatje helemaal onderaan deze bladzijde om het college te starten en aan de slag te gaan. Veel succes!  

 

 

Psalm 116...

Centraal in de opdracht staat nauwkeurig luisteren naar muziek over Psalm 116, uitgevoerd in de Bovenkerk in Kampen. Omdat u bij uw opdracht een overzicht van de registerknoppen van dat orgel nodig hebt, heb ik dat hieronder geplaatst, in twee delen: de registertrekkers links van de klavieren en de registertrekkers rechts van de klavieren. Print beide afbeeldingen uit en neem pen of potlood in de hand – dat komt ongetwijfeld van pas. Schroom niet mij te mailen, mocht u vragen en/of opmerkingen hebben.

 

 

 

REGISTERTREKKERS HINSZ-ORGEL BOVENKERK KAMPEN / LINKS:

 

 

 

REGISTERTREKKERS HINSZ-ORGEL BOVENKERK KAMPEN / RECHTS:

 

 

 

Aan de slag!

Klik op het plaatje hieronder om aan de slag te gaan, uw luistervaardigheid verder te trainen én de bespiegelingen die dat oplevert te scherpen:

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk