Research Reports

Research Reports

 

Regelmatig vinden er in het Orgelpark in het kader van het Orgelpark Research Program symposia, colloquia en andere activiteiten plaats, dikwijls georganiseerd in samenwerking met de bijzondere leerstoel Orgelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is in 2010 gevestigd door het Orgelpark. Een selectie uit de bijdragen aan deze activiteiten publiceert het Orgelpark in de reeks Orgelpark Research Reports. 

De Orgelpark Research Reports zijn e-books – elektronische boeken dus, gemaakt om op een e-reader zoals de iPad te lezen. Dit omdat publicaties over muziek gebaat zijn bij illustraties in de vorm van geluidsvoorbeelden en films, hetgeen in e-books mogelijk is. De Orgelpark Research Reports zijn ook leesbaar op de computer. Download hierboven de versie van uw keuze.

 

ePub

Gebruikers van Apple  computers, tablets en telefoons kunnen de ePubs lezen met het programma iBooks. U downloadt eenvoudigweg de ePub-versie van het Report van uw keuze, en opent het bestand in iBooks. Gebruikers van Windows-computers kunnen de ePubs lezen met de app Readium, een plug-in van de browser Chrome. U download Chrome en daarna Readium; daarna dowload u de ePub van uw keuze, en opent het bestand in Readium.

 

Interactieve pdf

De interactieve pdf-versies van de Research Reports zijn identiek aan de ePub-versies. Voor het lezen ervan is een recente versie van Adobe Acrobat Reader aan te raden: daarmee zijn niet alleen de teksten te lezen, maar ook de muziekvoorbeelden te beluisteren en de films te zien.

 

Gebruiksaanwijzing: Downloaden interactieve pdf's

De pdf versies van de Research Reports zijn interactief. Om deze reden worden de pdf's direct gedownload naar uw computer, wanneer u bij een van de reports op 'Download report (PDF)' klikt. De pdf bestanden zullen niet in uw browser geopend worden, aangezien de interactieve muziekvoorbeelden/films dan niet zullen werken.

 

Papieren versie

Wanneer u geen tablet of computer heeft of om andere redenen een papieren versie wenst, dan is dat tegen betaling mogelijk. Let op: de geluidsvoorbeelden, films en geavanceerde zoekmogelijkheden van de Reports zijn niet beschikbaar in de papieren versies van de Reports! U kunt een papieren versie van het Report van uw keuze aanvragen door een mail te sturen aan info@orgelpark.nl.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk