Research Reports

Research Reports

 

Regelmatig vinden in het Orgelpark symposia, colloquia en andere activiteiten plaats, dikwijls georganiseerd in samenwerking met de leerstoel Orgelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is in 2010 gevestigd door het Orgelpark. Een selectie uit de bijdragen aan deze activiteiten publiceert het Orgelpark in de reeks Orgelpark Research Reports. 

Elektronische boeken

De Orgelpark Research Reports zijn elektronische boeken. Dit omdat publicaties over muziek gebaat zijn bij illustraties in de vorm van geluidsvoorbeelden en films, hetgeen in e-books mogelijk is. Orgelpark Research Report 4 ("Medieval Organ Art") bevat bijvoorbeeld meer dan een uur muziek, gemaakt op het Van Straten-Orgel.

 

Online lezen 

De Orgelpark Research Reports zijn gemaakt om online te lezen, te beluisteren en te bekijken. U kunt daarvoor naar keuze uw computer, uw tablet of uw telefoon gebruiken. Klik hierboven op de voorzijde van het Report van uw keuze. Klik op de bladzijde die dan verschijnt op de knop ‘Lees report online (met audio)’ en het Report opent zich automatisch in uw browser.

Rechts onderin het venster waarin het Report zich opent, vindt u twee navigatiehulpen. Klik op het icoontje met de drie horizontale streepjes om naar de inhoudsopgave van het Report te gaan. Klik op het icoontje met de negen vierkantjes om een overzicht van alle bladzijden te zien.

Wilt u een woord zoeken of een deel van een tekst kopiëren, klik dan op de regel die onderaan de bladzijden staat (‘Klik hier om deze tekst te lezen in een doorzoekbaar venster’). Tip: dit venster is tevens heel geschikt om de Reports op kleine beeldschermen, zoals dat van telefoons, te lezen.

 

Offline lezen

Van elk Orgelpark Research Report is ook een pdf-versie beschikbaar. In deze versies ontbreken de geluidsvoorbeelden en de films. Klik hierboven op de voorzijde van het Report van uw keuze. Klik op de bladzijde die dan verschijnt op de knop ‘Lees report offline (zonder audio)’ en het Report wordt gedownload.

 

Papieren versie

Wanneer u een papieren versie van een Research Report wenst, dan is dat tegen betaling mogelijk. Let op: de geluidsvoorbeelden en de films zijn niet beschikbaar in de papieren versies van de Reports. U kunt een papieren versie van het Report van uw keuze aanvragen door een mail te sturen aan info@orgelpark.nl

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk