Home

Welcome to the Orgelpark, the international concert hall in Amsterdam for organists, composers and other artists. A unique stage, if we may say so ourselves.

The Orgelpark is housed in the beautifully restored monumental Parkkerk in the Gerard Brandtstraat, near the Amsterdam Vondelpark, and aims to integrate the organ into mainstream musical culture through a new presentation. Moving away from the traditional function of the organ serving the building (the church), in the Orgelpark the building serves the organ and its music.

Read more about the Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Latest news

‘Nieuw’ orgel voor het Orgelpark

Op zaterdag 6 mei neemt het Orgelpark feestelijk een bijzonder ‘nieuw’ orgel in gebruik: een zogenaamd 'kabinetorgel', in 1767 door de Amsterdamse orgelmaker Deetlef Onderhorst gebouwd. Het stond jarenlang in de Oude Kerk in Amsterdam. De Oude Kerk kon er niet langer voor zorgen, en het Orgelpark zag wel emplooi voor het grote, rijk klinkende instrument. Matteo Imbruno, organist van de Oude Kerk, zal het Onderhorst-orgel op 6 mei 'inspelen'. Op het programma verder onder meer een publieksgesprek met de restaurateur, de jonge orgelmaker Jos Elbertse.

Read more

Jerzy Bielski in het Orgelpark

De Poolse componist, musicus en kunstenaar Jerzy Bielski won in 2015 de Amsterdam Fringe Award met +-/,1+_;X%. Het werk werd daarna geselecteerd voor het beroemde dansfestival ‘Dans Elargie’ in Parijs en Seoel. Op zaterdag 29 april klinkt in het Orgelpark het vervolg. Bielski: ‘Het wordt een muziektheaterproject dat de manipulatie van mensen door media, bedrijven en politici onderzoekt.’ Een avond vol muziek, videokunst en live elektronica.

Read more

Willem Brons bij de Concertzender

Pianist Willem Brons speelde op donderdag 30 maart in het Orgelpark Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz van Joseph Haydn. Brons is ook programmamaker bij de Concertzender, het thema van zijn Pianoatelier van woensdag 5 april was dit werk van Haydn. Hij legde samen met Pauline Verburg het 'De zeven kruiswoorden' op de snijtafel. Op woensdag 12 april om 14.00 uur in het programma Zuiver Klassiek is de opname van 30 maart uit het Orgelpark te horen.

Read more All news items

Upcoming concerts

MUZIEK, THEATER & DANS: JERZY BIELSKI

Genre: Muziektheater
Date: za 29-04-2017 - Time: 20:15 - price: € 15,00
More info

COLLOQUIUM: HET ONDERHORST-KABINETORGEL

Genre: Lezing / Info
Date: za 06-05-2017 - Time: 14:15
More info

ENSEMBLE & ORGEL: MÚSICA TEMPRANA

Genre: Concert Vocaal
Date: zo 07-05-2017 - Time: 14:15 - price: € 20,00
More info Show all concerts