ORGAN IN SITU: Slotconcert

Dit concert is onderdeel van 'Dag van de Componist 2023'. De afgelopen week vond de tweede editie van ORGAN IN SITU plaats, de studieweek voor musici en kunstenaars die willen leren werken met hyperorgels. De groep 108 Sound Rebellion (Giulio Tosti, Adrian Foster, Elisabeth Hubmann, Michele del Prete), vorig jaar gevormd tijdens de eerste editie, is nog steeds erg actief; soortgelijke initiatieven zijn in voorbereiding.

De cursusweek staat open voor studenten van conservatoria en kunstacademies (aanmelden via info@orgelpark.nl). Op het programma: componeren, musiceren, luisteren, discussiëren, presenteren; maar ook de taak om samen met de andere studenten het slotevent te produceren. ORGAN IN SITU wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam; de leiding is in handen van Jacob Lekkerkerker.
 
Op en rond zaterdag 17 juni 2023 vindt de tweede editie plaats van de 'Dag van de Componist'. Tijdens dit festival worden meer dan 100 in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers gezet. Dit jaar rijdt er een muziektrein op zaterdag 17 juni. Deze New Music Now Express vertrekt vanuit Amsterdam en reist daarna door het land naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch en Den Haag om te eindigen in Utrecht. Meer dan 347 kilometer muziek: het langste muziekspoor met nieuwe muziek ooit. Het festival is een initiatief van het netwerk en platform New Music Now. ORGAN IN SITU Slotconcert is onderdeel van het programma. Kijk voor meer informatie over Dag van de Componist op: http://newmusicnow.nl 
 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk