Over het Orgelpark

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Vanaf de oprichting in 2007 is het uitgegroeid tot een uniek podium in de wereld.

 

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark. Het heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Welkom

Afwisselend programma met 80 voorstellingen

Het orgel vormt de rode draad in het zeer afwisselende programma van het Orgelpark. Ons programma bestaat uit zo'n 80 concerten per seizoen: van klassieke muziek, jazz tot geïmproviseerde muziek. Ook zijn er concerten gecombineerd met dans of film en geven we opdrachten voor nieuwe composities.

Verder organiseren we masterclasses en symposia en soms verandert het Orgelpark in een werkplaats voor jong talent van Nederlandse en buitenlandse conservatoria.

 

Hiernaast bieden wij u een prachtige Art Deco-ambiance, een intieme concertzaal met negen bijzondere orgels met een mooie en heldere akoestiek en een gezellige foyer. En u wordt altijd warm en persoonlijk door ons onthaald.
Iedereen is welkom bij ons!

Het orgel

GastVriend worden?

U kunt het Orgelpark bezoeken als gast en ook als vriend. Zo kunt u voor 80 euro per seizoen GastVriend worden van het Orgelpark. Ons seizoen begint in september en eindigt in juni. Een regulier kaartje kost tussen de 20 en 25 euro. Vanaf uw vierde bezoek heeft u al voordeel en kunt u daarna gratis zoveel concerten bezoeken als u wil. Met uw bijdrage helpt u ons daarnaast om het orgel een plek te geven in het actuele muziekleven én geeft u jong talent de kans op te treden in onze bijzondere ambiance.

GastVriend

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website