Symposium concert: Global Hyperorgan Music

Internationaal Orgelpark symposium 2023: ‘Hyperorganic Movements’


Het jaarlijkse Internationale Orgelpark Symposium 2023 heeft dit jaar als thema ‘Hyperorganic Movements’ . Vrij vertaald: ’Hyperorganische Bewegingen’.Het Utopa Barokorgel staat vanzelfsprekend weer centraal. Dit hyperorgel is een uitermate inspirerend instrument: het maakt een compromisloos historisch klankconcept toegankelijk voor musici van vandaag. Dit dankzij een speciaal door het Orgelpark ontwikkelde digitale interface.
 

Het driedaagse symposiumprogramma biedt discussies, veel muziek en lezingen. Iedereen is van harte uitgenodigd. Het symposium vindt plaats op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni.

 

Orgelklanken en digitale technologie smelten samen
Het Orgelpark weet al een paar jaar met prachtige orgelklanken en digitale technologie nieuwe muziek te inspireren. De combinatie spreekt vele liefhebbers, spelers én componisten aan; of ze zich nu richten op traditionele of op totaal nieuwe muziek.
Overal in Europa ontstaan de laatste tijd initiatieven die het voorbeeld van het Utopa Barokorgel volgen. De manier van muziek maken op orgels is duidelijk in beweging én beweegt velen! Vandaar de titel van het symposium: Hyperorganic Movements.
Tijdens ons driedaagse symposium kunt u zich laten verrassen door de diverse invalshoeken van muzikanten en kunstenaars die met hyperorgels werken, en naar hun muziek en geluidskunst luisteren. 

Daarnaast praten orgelbouwers - waaronder afgevaardigden van de grootste bedrijven uit Europa - u bij over de actuele ontwikkelingen op het gebied van klank. Deelnemers uit Zweden, Spanje, Duitsland, Letland en de VS laten u bovendien kennismaken met hun 'hyperorganische' initiatieven.

 

Ieder dag eindigt met een concert 
De symposiumdagen zijn gratis; voor het concert aan het eind van iedere dag betaalt u de normale toegangsprijs. Elk concert bevat een vernieuwend evenement. Zo laat Maarten Wilmink donderdag zien hoe relevant hyperorgeltechnologie is voor het uitvoeren van oude muziek. Vrijdag introduceert Kimberly Marshall nieuwe muziek van Ivan Bozecivic en op zaterdag sluiten we het Utopa Barokorgel online aan op instrumenten in Malmö en Vancouver zodat de drie tegelijkertijd worden bespeeld. Hiermee vormen ze een nieuw instrument, het zogenoemde 'Global Hyperorgan'. De nieuwe manier van musiceren die daarbij hoort staat bekend als 'telematic musicking'.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk