Vocaal: I've Heard An Organ Talk

Orgel & Vocaal

Musici

Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis

Dorien Schouten, orgel

 

Onder het intrigerende motto I’ve heard an organ talk presenteert de Utrechtse Studenten Cantorij zich voor het eerst in het Orgelpark. Het kamerkoor wordt begeleid door organist Dorien Schouten in werken van onder anderen Benjamin Britten, Gerald Finzi en Herbert Howells.

 

Programma

Rudolph Escher (1912-1980)
- Songs of Love and Eternity (1955)
Benjamin Britten (1913-1976)
- Rejoice in the Lamb (1943)
Herbert Howells (1892-1983)
- Te Deum and Jubilate (1944)
Robert Heppener (1925-2009)
- Dear March, Come in (2003)
Gerald Finzi (1901-1956)
- Lo, the full, final sacrifice (1946)
Henri Balfour Gardiner (1877)
- Evening Hymn (1908)
Bianca Bongers (1987)
- Opdrachtcompositie (2017)

Biografieën

Organiste Dorien Schouten (1987) behoort tot de jongste lichting Nederlandse organisten. Haar loopbaan beperkt zich niet alleen tot Nederland. Na haar studie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde ze bij Leo van Doeselaar in Berlijn. Vandaar vertrok ze naar Oxford. Momenteel woont en werkt ze in Edinburgh (Schotland).

 

De Utrechtse Studenten Cantorij is hét Universiteitskamerkoor van Utrecht. Het koor werd in 1964 opgericht door Jaap Hillen. De koortraditie van de Universiteit Utrecht kan zelfs teruggevoerd worden tot 1636, toen deze alom bekende Europese universiteit werd gesticht en er een curriculum koorzang werd ingevoerd. In 2014 vierde de Utrechtse Studenten Cantorij haar vijftigste verjaardag, wat gevierd werd met verschillende lustrumconcerten, een tournee naar Frankrijk en het uitvoeren van J.S. Bachs magnum opus, de Hohe Messe.

Het repertoire van de Utrechtse Studenten Cantorij omvat muziek in verschillende stijlen uit bijna alle periodes, van Renaissance, Barok en Romantiek tot aan de 21e eeuw. Regelmatig worden er voor de Utrechtse Studenten Cantorij nieuwe composities geschreven.

 

Fokko Oldenhuis is dirigent van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam, de Utrechtse Studenten Cantorij en het kamerkoor Next. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hij docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. Hij studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het eindiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk