Koninklijke onderscheiding voor componist en altviolist Ig Henneman!

Zondag 12 september stond het Orgelpark in teken van het componistenportret van Ig Henneman. In 2020 werd de componist en altviolist 75 jaar en dat moest gevierd worden. Voor dit concert stelde Henneman een bijzonder programma samen, bestaande uit drie premières, improvisaties, vroeger werk en gedichten. Henneman verzorgde de composities en was zelf te horen op altviool. Daarnaast had ze nog 10 musici en een dichter uitgenodigd die in verschillende bezettingen te horen waren.

 

Naderhand werd Henneman nog verrast door een speech van Touria Meliani, wethouder van Amsterdam van o.a. Kunst & Cultuur. Daar bleef het niet bij, want ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oanje-Nassau. Ze ontving deze onderscheiding vanwege "haar grote bijdrage op het gebied van eigentijdse en geïmproviseerde muziek als ondere altiviolist, bandleider en componist", aldus de Gemeente Amsterdam.  


Foto: Ig Henneman - Francesca Patella 2020

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer