Orgelpark Research Reports vernieuwd

Het Orgelpark is meer dan een concertpodium alleen: het is ook wetenschappelijk actief, in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. De resultaten worden gedocumenteerd in de reeks Orgelpark Research Reports. Onlangs verscheen Report 6, over klank en dynamiek in muziek.

Met de komst van Report 6 zijn alle eerdere Reports nog eens tegen het licht gehouden en opnieuw uitgegeven. Niet alleen als boeken van papier, maar ook als elektronische boeken, bedoeld en gemaakt om online op een scherm te lezen. In feite zijn de papieren versies van de Reports slechts ‘halve’ versies: de originele elektronische versies bevatten veel meer informatie, in de vorm van audiovoorbeelden en korte films. De overweging daarachter is dat publicaties over muziek veel begrijpelijker zijn wanneer de muziek waarover het gaat meteen ook te beluisteren is.

De Reports zijn met deze update aanzienlijk toegankelijker geworden: vanaf nu zijn er slechts enkele muisklikken nodig om ze te lezen en te beluisteren. Een speciale app is niet langer nodig; u leest de Reports gewoon met dezelfde webbrowser als waarmee u de website van het Orgelpark opent. Ook nieuw: het maakt niet meer uit met welk apparaat u de Reports wilt inzien. Zelfs op uw telefoon zijn ze voortaan lees- en beluisterbaar.

Benieuwd naar Report 6 of een van de andere Reports? Hier vindt u het overzicht.

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website