Rembrandt Trio: A Wind Invisible Sweeps us Through the World

Enige tijd geleden was het Rembrandt Trio in het Orgelpark om hun nieuwe album A wind Invisible Sweeps us Through the World op te nemen. In samenwerking met het label Just Listen Records werd voor het Orgelpark gekozen vanwege de grote collectie historische orgels en de prachtige, transparante akoestiek. Het trio raakte geïnspireerd door de instrumenten en besloot deze onderdeel uit te laten maken van hun creatieve proces. Rembrandt vond zijn weg naar de klanken van het kistorgel en het Sauer-orgel. Alhoewel het trio uit drie muzikanten bestaat, heeft de specifieke galm in de ruimte een vierde muzikant aan de band toegevoegd.

 

De albumtitel is ontleend aan een gedicht van de 13de-eeuwse Perzische dichter Rumi. Het trio koos voor deze titel om de universaliteit van muziek uit te drukken. Maar ook om woorden te geven aan de nieuwsgierigheid van de band om de wereld te ontdekken en deze ervaringen uit te drukken in klanken.


De release datum van de cd was op 19 november. Beschikbaar als cd of te downloaden via NativeDSD.com, of via streaming platforms als Spotify en Apple Music.

Ben je na het luisteren enthousiast geworden of wil je nu al weten wanneer je het Rembrandt Trio kan horen spelen? Op donderdag 2 december om 22:00 geven zij een concert in het Orgelpark, als onderdeel van het festival Prix Annelie de Man. Kaarten zijn hier te bestellen.


Het Rembrandt Trio
Pianist en componist Rembrandt Frerichs, bassist Tony Overwater en drummer-percussionist Vinsent Planjer vormen samen het Rembrandt Trio. Ze werkten samen met diverse artiesten met verschillende muzikale achtergronden. A Wind Invinsible Sweep Us Through The World is hun vierde plaat.

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website