VPRO Vrije Geluiden met Jacob Lekkerkerker in het Orgelpark

In de nieuwe aflevering van VPRO Vrije Geluiden van afgelopen zondag 15 november, staat het hyperorgel uit het Orgelpark centraal. Componist, improvisator en organist Jacob Lekkerkerker speelt de The superabundance of ordinary being (improvisatie met hyperorgel).

 

We zien Jacob aandachtig de toetsen aanslaan terwijl hij voor enkele seconden zijn blik omhoog werpt. Voor heel even stijgt hij mee met de klanken in de grote ruimte van het Orgelpark, waarna hij weer geconcentreerd zijn voet op het pedaal beweegt. Jacob neemt de kijker mee in zijn eigenzinnige klankwereld waarin hij spanning combineert met periodes van rust, en improvisatie onderdeel uitmaakt van zijn zoektocht naar een nieuwe context voor het orgel.

Benieuwd naar de opname? U kunt deze hieronder de tekst bekijken.

Jacob Lekkerkerker studeerde naast orgel ook kunstgeschiedenis en wijsbegeerte. In 2005 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en daarna studeerde hij in Frankrijk bij Loïc Mallié.
 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website