Koperkwartet Ottoni & Orgel

Orgel & Ensemble

Musici

Koperkwartet Ottoni
   Peter Leydekkers, trompet
   Hans van Eijk, trompet
   Bart Brinksma, hoorn
   Ariadne ‘Akki’ Haak, trombone
Wybe Kooijmans, orgel

 

Het Ottoni kwartet viert dit seizoen het 25-jarig bestaan met een reeks concerten én een compositieopdracht voor koperkwartet en orgel aan componist Willem Boogman. De keuze voor de bezetting is ingegeven door het Concerto voor orgel en koperkwartet van Marius Monnikendam, gecomponeerd in 1956.

 

Programma

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704)    
- Uit Sonatae Tam Aris Quam Aulis Servientes (1676, arr. Peter Leydekkers)    
  Sonata X
     Adagio 
     Allegro 
     Adagio/Presto 
     Allegro
Luzasco Luzaschi (1545-1607)
- Canzoni Venezia     
Gioseppe Guami (1540-1611)
- Canzoni Venezia                        
Leon Boëllmann (1862-1897)    
- Ronde Française
Willem Boogman (1955)
- The Road To Here (2018, première)
     Parade  
     Spring   
     Summer  
     Autumn  
     Winter
Charles-Marie Widor (1844-1934)    
- Uit Contes d'Avril: Marche nuptiale
Francis Poulenc (1899-1963)
- Uit Sonate voor hoorn, trompet en trombone (1922)    
     Allegro Moderato (grazioso – plus Lent – subitement vite – grazioso)
Marius Monnikendam (1896-1977)
- Concerto per Organo, due trombe e due tromboni (1956)    
     Allegro (allegro-andante-allegro)  
     Andantino  
     Allegro

 

Biografieën

Na hun trompetstudie aan het Conservatorium van Hilversum richtten Peter Leydekkers en Hans van Eijk in 1992 het Koperkwartet Ottoni op. Het ensemble speelt muziek van voor 1750 en van na 1900. Ottoni geeft concerten (soms in combinatie met andere musici), begeleidt koren, heeft een programma met organist Wybe Kooijmans (met een bijzondere compositie voor koperkwartet en orgel van Marius Monnickendam) en maakte een CD met werken uit de 20ste eeuw. De naam Ottoni (Italiaans) betekent ‘koper’ in de betekenis van de kopergroep in een symfonieorkest.
Wybe Kooijmans genoot zijn muzikale opleiding aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hierna volgde hij enige malen de masterclass voor interpretatie van de beroemde Franse organist Jean Guillou. In 1987 volgde een aanstelling als één van de organisten van de Grote Kerk te Naarden; inmiddels is hij er hoofdorganist. Op het monumentale Witte-orgel (1862) van deze kerk maakte hij meerdere cd-opnames. Wybe Kooijmans geeft regelmatig orgelconcerten in Nederland; bovendien concerteerde reeds in Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Rusland, alwaar hij het orgel van de Philharmonie te Novosibirsk inwijdde. Voorts heeft hij veel ervaring opgedaan als begeleider van diverse koren en solisten. Hij is als repetitor verbonden aan het koor van de Nederlandse Händelvereniging en aan het Concertkoor Baarn.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk