Opening Wandelweiserfestival

Al dertig jaar is componistencollectief, uitgeverij en cd-label Wandelweiser een belangrijke inspiratiebron voor componisten en performers uit de experimentele muziek wereldwijd. Het Amsterdam Wandelweiser Festival, dat voor de tweede keer wordt gehouden in het Orgelpark, brengt ook dit keer weer een groot aantal van hen samen voor een weekend vol concerten, van muziek voor Qin uit de Song-dynastie tot nieuwe composities voor één tot vier orgels, speciaal geschreven voor het Orgelpark. 


Deze avond wordt het Wandelweiserfestival geopend met een muzikale theateravond. Zeven dichters met affiniteit voor de muziek- en gedachtewereld van Wandelweiser schrijven speciaal voor het festival een korte theatertekst, met en zonder speciale aanwijzingen voor licht, muziek, tijd, stilte en beweging. Actrice Sytske van der Ster en acteur Joep Dorren spelen de nieuwe theaterstukken in elkaars regie; het Wandelweiser Komponisten Ensemble speelt mee. Op het programma ook een ouder werk van dichter en beeldend kunstenaar Bas Geerts.Programma

THEATER
Sytske van der Ster & Joep Dorren, spel en regie
Wandelweiser Komponisten Ensemble + orgels

 

Hannah van Binsbergen (1993); EW Geerlings (1963); Rozalie Hirs (1965); Toine Horvers (1947); Maria Machelina de Rooij (1950); Anne Vegter (1958) e.a.
- nieuw werk (2022) WP
Bas Geerts (1971)
- OCHTENDLAND (2009)

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk