Orgel Solo: nieuwe muziek

Hedendaags

Musicus

Ere Lievonen, orgel

 

Toetsenist Ere Lievonen kreeg carte blanche voor een concert met hedendaagse muziek. De hoofdmoot van dit intrigerende programma wordt gevormd door een compositie van Michael Blake, die deels is gebaseerd op de traditionele polyfone muziek van de San, de oudste bewoners van Afrika, en op de Shona mbira muziek, tevens uit Afrika. Lievonen speelt ook een van zijn eigen composities.

 

Programma

Ere Lievonen (1972)
- Toccata in C (2006)
Amy Williams (1969)
- Brigid's Flame (2009)
Fabio Costa (1971)
- Prelude-Meditation (2006-07)
Louis Aguirre (1968)
- Dos bagatelas sacras (2017)     
   Música callada (homage to Mompou)     
   Kyrie eleison con máscara (al estilo de Pärt y Górecki)
Michael Blake (1951)
- San Polyphony (1998, rev. 1999/2006)

 

Biografie

Ere Lievonen is een specialist in nieuwe muziek: hij verzorgde inmiddels zo'n 200 premières in heel Europa en de VS. Hij begon zijn studies in Helsinki, om die in 1997 voort te zetten aan de conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Behalve organist is hij ook kamermusicus; hij richtte in 2011 ensemble Eusebius op, dat zich richt op muziek uit de 18de en 19de eeuw op historische instrumenten. Hij werkt samen met ensembles als Hexnut en Scala, en begon zelf het Ensemble Ambrosius waarmee hij onder meer Frank Zappa speelt. In 2009 werd Ere Lievonen benoemd tot organist van het Fokker-orgel in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Lievonen is tevens componist.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk