Organ-Body

 

Meer informatie en kaartjes voor het festival zie: https://fiberfestival.nl.

 

Uitvoerenden

Casimir GeelhoedMaria W Horn en Mats Erlandsson orgels, software en elektronica

Programma

Het FIBERfestival opent woensdag 29 mei in samenwerking met het Orgelpark met de concertavond Organ/Body. Er worden twee premières gepresenteerd die speciaal voor de ruimte en de orgels gemaakt zijn. Op de avond focust de combinatie orgelgeluid, software en elektronische muziek op de manier hoe de lucht via de orgelpijpen kan worden gemanipuleerd binnen de architectuur van het Orgelpark.

 

De Nederlandse kunstenaar en componist Casimir Geelhoed presenteert Deviations (werktitel), een ruimtelijke performance voor hyperorgel, software en live processing. Meerlagige klanklandschappen ontvouwen zich in de ruimte, wegdrijvend en desintegrerend van hun oorspronkelijke bronnen. Deviations werd gemaakt in opdracht van FIBER en het Orgelpark.

 

De Zweedse componisten Maria W Horn en Mats Erlandsson presenteren The Spectral Organ. Zij zetten een nieuwe stap in hun research naar het idee dat, historische gebeurtenissen in gebouwen, objecten of instrumenten een 'spoor' of een 'geest' nalaten die te ervaren zijn als we ernaar willen luisteren. In het kader van dit werk componeerde Maria W Horn werk voor plattelandskerken en de daarin aanwezig orgels.

 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website