Altviool & Orgel

Romantiek

Musici

Karsten Dobers, altviool
Loïc Maillé, orgel


Het Orgelpark verleende compositieopdrachten aan Edith Canat de Chizy en Gorka Cuesta voor de bijzondere combinatie orgel en altviool. Het programma wordt gecompleteerd met nieuw werk van Loïc Maillé.

 

Biografieën

Karsten Dobers
Karsten Dobers studeerde bij Franz Beyer in München en bij Siegfried Führlinger in Wenen. Hij was lid van het Weense Radio Symfonie Orkest en trad op met onder andere het Ensemble Modern van Frankfurt, het Klangforum Wien en het Ebène Quartet. Hij is sinds 2002 professor kamermuziek en altviool aan het MUSIKENE conservatorium (San Sebastian, Spanje). Regelmatig wordt hij uitgenodigd om masterclasses te geven in verschillende landen, waaronder Cuba, Frankrijk en Nederland.


Loic Maillé
Loïc Mallié volgde verschillende studies, waaronder muziekstudies aan de conservatoria van Rennes, en vervolgens aan het Conservatorium van Parijs waar hij studeerde bij onder andere Olivier Messiaen. Hier behaalde hij vijf eerste prijzen, onder andere voor orgel en improvisatie. Lange tijd was hij co-titulair organist van het grote Cavaillé Coll de Saint Pierre de Neuilly orgel, en in 2011 werd hij benoemd tot titulair organist van het grote La Trinité orgel in Parijs. Als concertist was hij werkzaam in Europa, Amerika en Japan, en schreef hij als componist stukken voor het orgel, orkest en kamermuziek. Samen met Olivier Latry schreef hij een boek over het orgelwerk van Olivier Messiaen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk