Componistenportret Jan van de Putte II

Hedendaags

Musici

Joseph Puglia, viool
Katharina Gross, cello
Orkest de ereprijs

 

Componist Jan van de Putte bouwt aan een indrukwekkend oeuvre. Met weinig noten schept hij een intens muzikaal universum waarin de beweging van de musici even strikt is doordacht als de klank van de instrumenten. Alweer enkele decennia geleden schreef Van de Putte zijn enige orgelwerk Terra. In het avondconcert staat Keine Bewegung voor Katharina Gross en orkest de ereprijs op het programma.

 

Leest u in Timbres online dit dubbelinterview met Jan van de Putte en zijn voormalige leraar Klaas de Vries, aan wie op 22 maart een componistenportret was gewijd. 

 

Programma

Jan van de Putte (1959)
– De Grote Intieme Vorm, voor viool solo
– Keine Bewegung, voor cello en ensemble 

 

Biografieën

Katharina Gross geeft wereldwijd solo- en kamermuziekconcerten. Zij vormt een duo samen met Luca Lucini (gitaar), en met Arnold Marinissen (compositie/slagwerk/elektronica). Samen met lichtkunstenares/scenografe Marion Traenkle en Arnold Marinissen initieerde zij 2013 het audiovisuele project Cello Box. Daarmee trad ze zo’n veertig keer met veel succes binnen en buiten Nederland op. In 2014 riep Katharina het project cellomondo in het leven: componisten uit een groeiend aantal landen van de wereld en hun studenten schrijven werken voor cello solo. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2016 speelde zij alle composities die tot nu toe ontstonden in de vorm van een cellomondo-marathon.
Orkest De Ereprijs is internationaal bekend als een orkest dat zich op nieuwe muziek richt. Het initieert op lokaal, nationaal en internationaal niveau projecten waarin het veelal met andere kunstenaars uit andere disciplines samenwerkt. Ook biedt Orkest De Ereprijs een podium voor jong talent, met name in de jaarlijks terugkerende Young Composers Meeting en in samenwerking met de conservatoria van Den Haag, Rotterdam en Arnhem/Enschede/Zwolle (ArtEZ). Kenmerkend voor het orkest is de mentaliteit: het gezelschap is nieuwsgierig en durft het experiment aan te gaan. Zo laat het zijn publiek op een krachtige manier kennismaken met het bijzondere van nieuwe muziek.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk