Film, Orgel en Elektronika: Dávny

Hedendaags

Uitvoerende

Franz Danksagmüller, orgel en elektronica 

 

‘Orgels in verval’ is het intrigerende onderwerp van een avond rond Franz Danksagmüller. De organist en componist heeft samen met filmeditor Maria Hemmleb een film gemaakt die hij live begeleidt met orgel en elektronica. Verlaten kerken en vervallen orgels, deels in Slowakije gefilmd, spelen de hoofdrol. Het woord ‘dávny’, titel van de film, betekent vrij vertaald ‘vergane glorie’.

 

Biografieën

Franz Danksagmüller studeerde orgel in Wenen (bij Michael Radulescu), Parijs (Daniel Roth) en Stuttgart (Bernhard Haas), compositie in Wenen, en elektronische muziek in Linz. Hij won internationale prijzen. Tot 2003 was hij assistent van Radulescu aan het conservatorium in Wenen, sindsdien is hij docent orgel en improvisatie aan de Musikhochschule in Lübeck. Franz Danksagmüller componeert voor onder meer kamermuziekensembles, koor, theater en zwijgende films. Hij initieerde het project Bux21, op thema’s van Dietrich Buxtehude, en een online improvisatieproject met Dave Eggar.
Maria Hemmleb is sinds 1991 zelfstandig filmeditor. Zij studeerde filmkunde in Londen en volgde de filmopleiding aan de kunstacademie van Hamburg. Als editor houdt ze zich bezig met bioscoopfilms, korte films, documentaires en docudrama.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk