Kistorgel, Piano & Strijkers: Bach

Orgel & Ensemble

Musici

Ruña 't Hart, viool
Koen Stapert, viool

Lisa Eggen, altviool

Irene Kok, cello
Laurens de Man, orgel en piano

 

Sinfonias uit cantates en klavecimbelconcerten van Johann Sebastian Bach, bewerkt voor de combinatie van klein orgel of piano en strijkers.

 

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

- Concerto in D grote terts, voor orgel en strijkers (n.a.v. Cantates BWV 169/1,

  BWV 169/2 en BWV 49/1)

     I. Allegro

     II. Siciliano

     III. Allegro

- Uit Musikalisches Opfer

     Canones diversi super Thema Regium

- Concerto in d kleine terts, voor piano en strijkers (BWV 1052)

     I Allegro

     II. Adagio

     III. Allegro

 

Biografieën

Ruña ‘t Hart (1992) begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar tiende studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de afdeling jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ruña speelde jarenlang in de Fancy Fiddlers, een strijkersensemble bestaande uit leerlingen van Coosje Wijzenbeek en cellisten van docente Monique Bartels. De laatste jaren mocht Ruña de groep aanvoeren.  

 

Koen Stapert (1990) begon met vioolspelen op zijn vijfde jaar. Vanaf 2007 studeerde hij bij Kees Koelmans aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde in 2012 zijn bachelordiploma. Van 2012 tot 2013 studeerde Koen in zijn master aan de Franz Liszt Musikhochschule in Weimar. Hij was concertmeester van het NJO onder leiding van Stefan Asbury en van het conservatoriumorkest in Amsterdam onder leiding van Junichi Hirokami. In 2015 behaalde hij zijn masterdiploma met een tien. Hij volgde lessen en masterclasses bij Antje Weithaas, David Grimal, Ulf Wallin en Ilya Grubert. Koen bespeelt een De Zorzi-viool uit 1876, die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Lisa Eggen (1994) geeft solorecitals, kamermuziekconcerten en speelt mee in orkesten. Op dit moment studeert ze aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. In 2014 soleerde ze met de Orchest-Vereeniging Dordrecht in Nederland en Duitsland. 

Lisa is altvioliste in het ambitieuze Dostojevski Kwartet, waarmee ze op dit moment aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie studeert. In het voorjaar van 2013 maakte Lisa, namens het Prinses Christina Concours, samen met Elvire Beekhuizen (sopraan) en Sebastiaan van Bavel (piano) een kamermuziektournee door de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met vooraanstaande musici als Emmy Verhey en het DoelenKwartet. Met het Concerto Grosso Ensemble, Nederlands Strijkersgilde, JeugdOrkest Nederland en European Union Youth Orchestra reisde ze over de hele wereld, Ze remplaceert geregeld in beroepsorkesten en ensembles, waaronder het Noord Nederlands Orkest en Asko|Schönberg.

 

Celliste Irene Kok (1990) rondde in 2014 haar bachelorstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel volgt ze een master cello bij Jeroen den Herder en een master barokcello bij Viola de Hoog. Ook nam ze deel aan masterclasses bij onder anderen Gary Hoffman, David Geringas, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin. Irene won in 2017 een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Irene is zeer actief op gebied van kamermuziek. Ze maakt onder andere onderdeel uit van het Chimaera trio, het Intercontinental Ensemble en het Amsterdam Corelli Collective. Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona (Italië) die haar tot beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Laurens de Man (1993) studeerde piano (bij David Kuyken) en orgel (bij Jacques van Oortmerssen) aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2016 behaalde hij zijn Masterdiploma orgel cum laude. In 2009 won hij als pianist een eerste prijs bij het Nationale Festival van het Prinses Christina Concours; daarop volgde een internationale tournee met andere winnaars door de VS, Canada en Costa Rica. Laurens de Man vormt met Annemiek de Bruin (klarinet) en Irene Kok (cello) het Chimaera Trio, dat prijzen won bij de Storioni Ensemblewedstrijd in ’s-Hertogenbosch (2013) en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort (2013). Laurens de Man is organist van de Janskerk in Utrecht. Hij was in 2014 stagiair organist van de Oude Kerk in Amsterdam.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk