Koen Boeijinga's MOA: Free Reeds

Hedendaags

Saxofonist, houtblazer, componist en improvisator Koen Boeijinga presenteert zijn prijswinnende groep MOA: een achtkoppig ensemble bestaande uit een combinatie van jong/rijzende en ervaren Utrechtse jazz-/improvisatie musici met een gezamenlijke voorliefde voor klankonderzoek, innovatie en muzikale vrijheid. In de samenklank van deze 'modern tribe' ontvouwd zich een eclectische geheel waarin de focus wordt gelegd op krachtige emoties en de tranceopwekkende werking van muziek. MOA verbindt het oude met het moderne, waarbij de groep zich laat inspireren door natuur, cultuur en oeroude ritualistische muziekstijlen. Lyrische melodieën, tribale ritmes, repetitieve thema’s en sferische geluidslandschappen komen tot leven in een rijk scala aan verrassende instrumenten en klankcombinaties.

 

Musici

Koen Boeijinga: saxofoons, blaasinstrumenten
Elsa van der Linden: tenorsaxofoon
Lucas Kloosterboer: trombone, percussie
Hugo Ariëns: geprepareerde gitaar
Rogier Hornman: cello
Albert van Veenendaal: geprepareerde piano
Dion Nijland: contrabas
Mees Siderius: drums, percussie
Gemma Luz Bosch: orgel
Ketija Ringa: fluit

 

Koen Boeijinga's MOA: Free Reeds

Saxofonist, houtblazer, componist en improvisator Koen Boeijinga presenteert zijn prijswinnende groep MOA: een achtkoppig ensemble bestaande uit een combinatie van jong/rijzende en ervaren Utrechtse jazz-/improvisatie musici met een gezamenlijke voorliefde voor klankonderzoek, innovatie en muzikale vrijheid. In de samenklank van deze 'modern tribe' ontvouwt zich een eclectische geheel waarin de focus wordt gelegd op krachtige emoties en de tranceopwekkende werking van muziek. MOA verbindt het oude met het moderne, waarbij de groep zich laat inspireren door natuur, cultuur en oeroude ritualistische muziekstijlen. Lyrische melodieën, tribale ritmes, repetitieve thema’s en sferische geluidslandschappen komen tot leven in een rijk scala aan verrassende instrumenten en klankcombinaties.


Trio Kaer: De Klank van Klei

Klankavonturier Gemma Luz Bosch dook eigenhandig in de klei. Ze is gefascineerd geraakt door de rijkdom aan mogelijke klankkleuren die dit natuurlijke materiaal kan produceren en heeft verschillende keramische instrumenten ontwikkeld. Onder andere waterfluiten en percussie-instrumenten. Haar akoestische Trio Kaer maakt een avontuurlijke reis door dit wijde, nieuwe klankpalet. Verwacht levendig, speels en in het moment geproduceerde minimal music en soundscapes.

Musici: Gemma Luz Bosch, Mees Siderius en Ketija Ringa - keramische instrumenten

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk