Koor: Cappella Amsterdam

20ste Eeuw

Musici

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss
Pierre-Fabien Roubaty en Céline Latour Monnier, piano  
Matthias Havinga, orgel 

 

In Dromen en Passie komen parels uit de Franse koormuziek tot klinken naast verstilde werken van David Lang. De muziek van de Amerikaanse componist David Lang vindt een steeds groter publiek. Gabriel Fauré en Camille Saint-Saëns behoren tot de meest geliefde Franse componisten aller tijden en nemen je in deze dromerige werken mee naar een andere wereld. Stravinsky's Psalmensymfonie ten slotte is wellicht de meest magistrale verklanking van psalm 150 en klinkt hier in een bewerking van Sjostakovitsj voor koor en piano vierhandig.
Kijkt u naar deze uitvoering van Cantique de Jean Racine van Fauré door Cappella Amsterdam:

 

 

Programma

Gabriel Fauré (1845-1924)
- Cantique de Jean Racine
- Les Djinns
César Franck (1822-1890)
– Prélude, Fugue et Variation
David Lang (1957)
- Again
- Where you go
- Solitary 
Camille Saint-Saëns(1835-1921) 
- Calme des Nuits
Igor Stravinsky (1882-1971)
- Psalmensymfonie

 

Biografieën

Cappella Amsterdam werd in 1970 door Jan Boeke opgericht. Chefdirigent is Daniël Reuss. De nadruk in het repertoire ligt op oude meesters en nieuwe muziek, met speciale aandacht voor Nederlandse componisten, van Sweelinck tot Andriessen. Componisten als Robert Heppener en Jan van Vlijmen hebben diverse werken speciaal voor Cappella Amsterdam gecomponeerd. Cappella Amsterdam werkt geregeld samen met andere gezelschappen. Zo heeft het koor meegewerkt aan de marathonuitvoering van Nine Rivers van James Dillon (2013) en Nono 360° met muziek van Luigi Nono (2014).
Pierre-Fabien Roubaty (1984) begon vijf jaar oud met pianolessen op het conservatorium van Freiburg. Als jong talent won hij verschillende internationale concoursen. In 2009 besloot hij zijn opleiding te vervolgen aan de Hogeschool voor Muziek in Lausanne bij Marc Pantillon en Todd Camburn, waar hij zijn master haalde. Tegelijkertijd volgde hij masterclasses bij Elisabeth Leonskaja, Désiré N’Kaoua en Christa Ludwig. Pierre-Fabien Roubaty treedt geregeld op, zowel in Zwitserland als daarbuiten.  

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk