Koor & Orgel: MUSA met Peter Dijkstra

20ste Eeuw

Musici

Vocaal ensemble MUSA o.l.v. Peter Dijkstra (foto)
Erwin Wiersinga, orgel

 

MUSA presenteert een programma rond Allerzielen met voornamelijk vroeg 20ste-eeuwse werken van Engelse componisten onder wie Herbert Howells, Hubert Parry en Percy Whitlock. Organist Erwin Wiersinga begeleidt en neemt de solo’s voor zijn rekening.  

 

Programma

Herbert Howells (1892-1983)  
- Uit Requiem:     
   Salvator Mundi     
   Psalm 23     
   Requiem Aeternam
James MacMillan (1959)  
- Cantos Sagrados
Ned Rorem (1923)
- In Time of Pestilence
Hubert Parry (1848-1918)  
- Songs of Farewell  
Percy Whitlock (1903-1946)
- Pazienza

 

Biografieën

Vocaal ensemble MUSA werd in 2005 opgericht. De artistieke leiding van MUSA is in handen van oprichter Peter Dijkstra. MUSA wisselt grote projecten met hoogtepunten uit de koorliteratuur af met met muziek die zelden wordt uitgevoerd. Het koor wordt per project rond een vaste kern samengesteld.
Peter Dijkstra studeerde koordirectie, orkestdirectie en solozang. Met het winnen van de eerste prijs bij de Eric Ericson Competitie 2003 in Stockholm werd zijn internationale carrière in gang gezet. Inmiddels is hij regelmatig actief als gastdirigent, onder meer bij koren als het Nederlands Kamerkoor, het RIAS Kammerchor Berlijn en Collegium Vocale Gent, en bij orkesten als het het Japan Philharmonic Orchestra en het Residentie Orkest. Sinds 2005 is Dijkstra artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks in München, sinds 2006 vaste gastdirigent van het Nederlands Kamerkoor en sinds 2007 chefdirigent van het Zweeds Radiokoor. In Nederland is hij momenteel vaste gastdirigent van het Nederlands Kamerkoor, artistiek leider van vocaal ensemble MUSA te Utrecht en vaste gastdirigent van vocaal ensemble The Gents. 
Erwin Wiersinga studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek. Na zijn conservatoriumtijd studeerde hij verder bij Harald Vogel, Marie-Claire Alain en Guy Bovet. Erwin Wiersinga onderhoudt een internationale concertpraktijk. Zijn cd’s leveren regelmatig prijzen op. Erwin Wiersinga werkt regelmatig samen met orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook is hij organist van de Hervormde Kerk in Roden.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk