Min Of Meer Minimal: Steve Reich

Het Dudok Quartet speelt Reichs Different trains en Violin Phase: onvervalste minimal music met een grote emotionele lading. 
 

Musici

Dudok Quartet Amsterdam 
    Judith van Driel, viool
    Marleen Wester, viool
    Marie-Louise de Jong, altviool
    David Faber, cello

 

Programma

Steve Reich (1937)
-    Different trains
-    Violin Phase

 

Over het Dudok Quartet Amsterdam 

Het Dudok Quartet Amsterdam profileert zichzelf als één van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van zijn generatie. De leden van het kwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble en studeerden bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Met ‘sharing the heart of music’ als missie stelt het Dudok Quartet eclectische programma’s samen, waarmee het op nieuwe en inventieve manieren zijn publiek weet te bereiken. Het kwartet is steeds op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven. 

Foto © Marco Borggreve

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk