Min of Meer Minimal
Orgel & Ensemble Klang: Kit Downes

Hedendaags

Musici

Kit Downes, orgel
Ensemble Klang:
  Pete Harden, gitaar
  Erik-Jan de With en Michiel van Dijk, saxofoon
  Anton van Houten, trombone
  Saskia Lankhoorn, piano
  Joey Marijs, percussie

 

De Britse jazzpianist, organist en componist Kit Downes beweegt zich op het grensgebied van georganiseerd componeren en ongecontroleerd spel. Als organist is hij zowel ontdekkingsreiziger en archeoloog als spetterende improvisator. In opdracht van Rewire en Dag in de Branding  componeerde Kit Downes onlangs een aantal nieuwe werken voor orgel en Ensemble Klang.

 

Programma

Ivan Vukosavljevic (1986)
- The Burning
Kit Downes (1986)
- Debris

 

Biografieën

De Britse pianist en organist Kit Downes woont en werkt in Londen. Hij heeft een voorkeur voor de muzikale ruimte tussen het georganiseerde en ongeorganiseerde. Hij is een organist  die zich opstelt als een archeoloog én als een improvisator en virtuoos. Hij heeft bijzondere speeltechnieken ontwikkeld waarbij hij de improvisatietraditie van het orgel combineert met een onderzoek naar toonduur, vibratie en mechaniek.
Ensemble Klang is opgericht in 2003 en mag zich tot de topensembles van Nederland rekenen, aldus NRC Handelsblad. Het ensemble speelt vernieuwende programma's met (opdracht)werken van de meest spannende componisten van dit moment. Ook voert het een eigen cd-label. 
Klangs levendige benadering van hedendaagse muziek en 'sonische avonturen' heeft niet alleen een trouw publiek gecreëerd maar ook de actieve medewerking van sommige toonaangevende componisten. Klang heeft projecten gerealiseerd met Heiner Goebbels, David Lang, Tom Johnson, Julia Wolfe, Michael Hersch en Peter Adriaansz.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk