Muze Van Zuid 2 (uitverkocht)

Anders

Musici

Ensemble Caravan o.l.v. pianist Julian Schneemann
Madhu Lalbahadoersing, zang
Lidrick Solognier, percussie

 

Ensemble Caravan van Julian Schneemann laat feestelijke Surinaamse muziek horen. Werken en bewerkingen van muziek van Jan Victor Dahlberg, Majoie Hajary. Ook op het programma: Hindoestaanse en Caraïbische liederen.
 

Biografieën

Julian Schneemann & Ensemble Caravan
Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en pianist/componist Julian Schneemann: de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken. Caravan verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Met al deze invloeden vertelt het Ensemble uiteindelijk één verhaal: een pleidooi voor de kracht van diversiteit.
Sinds hun start in 2017 speelde de groep op vele podia en festivals in Nederland. Regelmatig spelen ze op nationale TV, onder andere bij Podium Witteman. Hun debuutalbum Caravan werd lovend ontvangen en beschreven als “Wereldfusie op zijn best - melancholisch, vrolijk, avontuurlijk, spannend en vooral adembenemend mooi” (Moors Magazine). In 2019 sloten drie jonge zangers met Indiase, Namibische en Syrische roots zich aan bij de Caravan voor het project Ode to Tomorrow en kwam het tweede album uit, Caravan II. In 2019 ging ook de kindertheatervoorstelling van Caravan in première, een samenwerking met Oorkaan.

Madhu Lalbahadoersing
Madhu Lalbahadoersing is een Nederlands-Indische zangeres die op jonge leeftijd al in aanraking kwam met muziek. Nadat ze bekend was geworden in de Bollywood-scene van Nederland en Suriname, besloot ze zich te concentreren op Indiase klassieke muziek en begon ze haar bachelor studie aan de Indiase afdeling van het conservatorium Rotterdam in 2013. Gedurende haar carrière heeft ze de eer gehad om tweemaal op te treden voor voormalig koningin Beatrix, en tijdens de onthullingsceremonie van het standbeeld van Mahatma Ghandi ji in Den Haag. Met prijzen als de Most Talented Award (2012) en Best Indian Female Voice Award (2014) werd haar werk bekroond. Momenteel werkt ze aan het debuutalbum van het duo ilá. Hierop vloeien verschillende muziekstijlen samen tot een unieke symbiose van de rijke Indiase muziekcultuur en traditie. Daarnaast zijn er ook nog verschillende wereldmuziekstijlen te horen, zoals flamenco en mediterrane muziek.


Lidrick Solognier
Lidrick Solognier is een Arubaanse percussionist. Momenteel studeert hij aan Codarts Rotterdam. Zijn passie voor muziek ontdekte hij al op jonge leeftijd door het bezoeken van repetities met zijn vader. Hij heeft op veel concerten op Aruba opgetreden, waar onder het Caribbean Sea Jazz Festival en het JAM-festival. Na zijn studie wil hij zijn carrière in Nederland voortzetten.


 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk