Nieuwe composities voor hyperorgan

Hedendaags

De afgelopen week hebben studenten compositie onder leiding van Trevor Grahl intensief kennis gemaakt met de orgels van het Orgelpark; en dan met name met het Utopa Barokorgel. Vanavond presenteren ze de resultaten. Trevor Grahl is behalve artistiek assistent van het Orgelpark ook internationaal actief componist; hij geldt als een van dé specialisten op het terrein van ‘hyperorgans’. Het Utopa Barokorgel is het meest vooruitstrevende ‘hyperorgan’ ter wereld, paradoxaal genoeg omdat het klankconcept door en door historisch is.

PS: dit concert is gratis toegankelijk voor studenten op vertoon van de studentenkaart.

 

Musici

Jacob Lekkerkerker, orgel
Oene van Geel, altviool

 

Programma

Graydon Mulholland - nieuw werk
Miro Bollen - nieuw werk
Lucie Nezri - nieuw werk
Hugo Bell - nieuw werk
Sóley Sigurjónsdóttir - nieuw werk
Andrea Guterres - nieuw werk
Pol Requesens Roca - nieuw werk

 

Biografie

Jacob Lekkerkerker (1975) studeerde orgel en improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, en bij Ewald Kooiman, Ansgar Wallenhorst (D) en Loïc Mallié (F). Ook studeerde hij kunstgeschiedenis en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geniet bekendheid als improvisator in diverse experimentele bezettingen, als orgelpionier die orgel en elektronica met elkaar combineert, en als organist titulair van de Oude Kerk te Amsterdam. Voor zijn werk werden hem diverse prijzen toegekend, waaronder de Sweelinck-Mullerprijs, de Jur Naessens Muziekprijs, de Prix Spécial Englert-Marchal voor improvisatie, en de Schnitgers Droom Prijs. Hij is regelmatig gastdocent aan kunstacademies en conservatoria.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk