Orgel, Traverso en Harmonium: Barok

Fluitist Wim Brabants en organist Bart Rodyns presenteren sonates voor traverso en basso continuo uit de Duitse en Franse barok. Specialist Rodyns bewandelt nog een anachronistisch zijpaadje met een aantal composities voor harmonium van Sigfrid Karg-Elert.

 

Musici

Bart Rodyns, orgel en harmonium
Wim Brabants, traverso
 

Programma 

Georg Friedrich Handel (1685-1759)        
- Sonate HWV 363b voor traverso en basso continuo
    Adagio
    Allegro
    Adagio
    Bourrée
    Menuetto
Sigfrid Karg-Elert (1877-1933)            
- Heimatliche Weise 
- Nachruf
- Idyll
 uit ‘Intarsien’, op. 76    
Johann Sebastian Bach (1675-1750)        
- Sonate BWV 1020 voor orgel en traverso
    Allegro
    Adagio
    Allegro
Johann Sebastian Bach    
- Nun komm’ der Heiden Heiland, a 2 Clav. e Pedale
    BWV 659, uit ‘Leipziger Chorale’
Jean-Marie Leclair (1697-1764)         
- Sonate op. 1 nr. 2 voor traverso en basso continuo
    Adagio
    Corrente
    Gavotta
    Giga
Sigfrid Karg-Elert (1877-1933)            
- Herbstgefühl 
- Bergmelodie (Hommage à Claude Debussy)
- Faschung in Köln
    uit ‘Intarsien’
Pierre Gabriel Buffardin (1693-1768)
- Sonata op. 1 nr. 6 voor traverso en basso continuo
    Adagio
    Allegro
    Adagio 
    Vivace

 

Over Bart Rodyns

Bart Rodyns studeerde aan de conservatoria te Antwerpen & Maastricht bij Dorthy de Rooij, Hans Leenders, Joris Verdin en Marcel Verheggen. Met grootste onderscheiding werd hij “Master of Music”. Bart won verschillende (inter)nationale wedstrijden te Birmingham (UK), Leiden (NL), Brussel, Halle en Kortrijk. Bart Rodyns is artistiek leider en klavierspeler van Euterpe Baroque Consort. Dit ensemble brengt barokmuziek op historische instrumenten. Bovendien vormt hij met pianist Nicolas Callot een Harmonium-Piano duo, waarmee hij net een integrale C. Franck opname maakte. Daarnaast werkt(e) hij regelmatig met Les Muffatti, Utopia, BachPlus, InAlto, Brussels Philharmonic, Osiris Brass, Antwerp Symphony Orchestra. Sinds september 2019 is Bart Rodyns aangesteld als hoofdvakdocent Orgel, Klavecimbel en Harmonium aan Fontys Academy of Music Tilburg in de afdeling: Master of Music.

 

Over Wim Brabants 

Wim Brabants genoot zijn opleiding aan de Conservatoria te Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag bij ondermeer Frans Vester en Barthold Kuijken. Hij doceert dwarsfluit en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. Onder zijn impuls ontstonden tussen 1980 en 1990 diverse kamermuziekensembles, die zich specialiseren in de uitvoering van achttiende- en negentiende-eeuwse muziek, zoals 'Le Plaisir des Dames' en het 'Amontrio'. Ook maakte hij deel uit van het Duitse barokorkest 'Collegium aureum' het 'Consortium Antiquum'. Hij was fluitist van het barokorkest 'Musica Polyphonica'. In 1995 richtte hij ‘The Belle Epoque Orchestra' op, een orkest dat zich toelegt op de klassieke populaire orkestwerken uit de tweede helft van de negentiende eeuw. 
 


 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk