Orgel & Sopraan: de 20ste eeuw

20ste Eeuw

Musici

Charlotte Riedijk, sopraan
Gerrie Meijers, orgel

 

In dit programma belichten Meijers (foto) en Riedijk het 20ste-eeuwse liedrepertoire voor orgel en sopraan uit zes verschillende landen.  

 

Programma

Lili Boulanger (1893-1918)
- Pie Jesu
Petr Eben (1929-2007)
- Lied der Ruth
Bert Matter (1937)                            
- Agnus Dei                                  
Hendrik Andriessen (1892-1981)
- Magna res est amor                
Arvo Pärt (1935)
- My Heart's in the Highlands  
Klas Torstensson (1951)
- Two Queen Christina Songs
Gavin Bryars (1943)  
- The black river          

 

Biografieën        

Charlotte Riedijk (sopraan) is wereldwijd actief als concertmusicus: ze werkt met toonaangevende dirigenten als Alan Gilbert, Hartmut Haenchen en Ed Spanjaard, en met ensembles als het ASKO Ensemble, Nieuw Ensemble en het Osiris Piano Trio. Met pianist Ellen Corver vormt ze een duo; samen debuteerden ze onlangs in het Musikverein te Wenen. Componisten, waaronder Klas Torstensson en Klaas de Vries, hebben speciaal voor Charlotte Riedijk nieuwe muziek geschreven. 
Gerrie Meijers studeerde orgel – bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop – en piano – bij Arthur Hartong en Jacques Hendriks – aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Bij Tan Crone volgde zij cursussen liedbegeleiding. Met Wieke Ubels (sopraan), Cecile Roovers (alt/mezzo en actrice) en Annette Stallinga (alt) vormt zij duo’s. Een vierhandig duo is zij samen met organiste/pianiste Christine Kamp. Gerrie Meijers is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem, pianist bij KCOV-Excelsior in Amsterdam, Het Hoofdstadkoor, Min Ghesellen en Het Bachkoor Holland. Zij concerteert in binnen- en buitenland en maakte diverse radio- en cd-opnamen. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen.  

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk