Orgel Quatre Mains

Verscholen achter het machtige pijpwerk van majestueuze orgels spelen twee toetsenmeesters samen – dus met vier handen en vier voeten – de sterren van de hemel in een uniek concert. Het Belgisch-Nederlandse orgelduo Bart Jacobs en Reitze Smits koppelt een concerto voor drie trompetten van Telemann aan een imaginair orgelconcerto van Bach en een jeugdwerk van Mendelssohn.
 

Musici

422play
 Reitze Smits, orgel  
 Bart Jacobs, orgel

 

Programma

Georg Philipp Telemann 1681-1767
- Concerto in D, TWV 54:D3
Intrada
Grave
Allegro
Largo
Vivace

 

Entr’acte


Johann Sebastian Bach 1685-1750
- Concerto in D
Allegro (BWV 1045)
Adagio (BWV 29)
Presto (BWV 29)


Entr’acte

 

Felix Mendelssohn 1809-1847
- Sinfonia XII in g
Grave
Allegro
Andante
Allegro molto


Programma onder voorbehoud

 

Over 422play

De succesvolle organisten Bart Jacobs en Reitze Smits bundelen de krachten als orgelduo 422play. Geïnspireerd door Engels repertoire voor twee spelers aan één klavier – bekend onder de titel ‘For two to play’ – nemen de musici samen plaats aan één orgel. Met vier handen en vier voeten verkent het Belgisch-Nederlandse orgelduo de mogelijkheden van het instrument, waarbij muziek van Locke en Purcell wordt afgewisseld met eigen bewerkingen van Debussy, Ravel en Mozart. In 2021 verscheen het debuutalbum 422play in Brussels Cathedral.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk