Orgelimprovisaties

Hedendaags

Musici

Catalina Vicens, Van Stratenorgel
Maurits Bunt, Utopa Barokorgel
Zuzana Ferjencikova, Verschuerenorgel
Thomas Ospital & Jacob Lekkerkerker, hyperorgel

 

Programma

Improvisaties

 

Biografieën

Maurits Bunt
Maurits Bunt is organist, klavecinist en beiaardier. Hij studeerde bij Sietze de Vries en, aan het conservatorium van Rotterdam, bij Hayo Boerema, Bas de Vroome en Aart Bergwerff. Meestercursussen volgde hij bij onder anderen Wolfgang Zerer, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke. Momenteel bereidt hij zijn masterdiploma’s voor bij Hayo Boerema en Ton Koopman (orgel; conservatorium Rotterdam) en Frans Haagen en Christiaan Winter (beiaard; Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/ Nederlandse beiaardschool). Maurits Bunt is onder meer stadsbeiaardier van Groningen en kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse Kerk in Apeldoorn. Ook maakt hij deel uit van het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek. In zijn werk neemt improvisatie een centrale plaats in.
 

Zuzana Ferjencíková
Zuzana Ferjencíková is organist, pianist en componist. Ze werd van jongs af aan opgeleid met de Russische pianotraditie en volgde orgelstudies aan het conservatorium in Banská Bystrica en aan de universiteiten van Bratislava en Wenen. Ze is vooral beïnvloed door het onderwijs van- en de samenwerking met Jean Guillou (Parijs). Ze heeft talrijke prijzen op internationale concoursen gewonnen, waaronder de eerste prijs op de International Organ Improvisation Competition. Ze was de eerste vrouw die deze prijs in ontvangst mocht nemen. Vanaf september 2021 is zij benoemd tot hoogleraar orgel aan Codarts Rotterdam. Ze is auteur van talrijke transcripties van piano- en orkestwerken voor orgel.


Jacob Lekkerkerker
Jacob Lekkerkerker studeerde zowel orgel/improvisatie in Den Haag en Lyon, als kunstgeschiedenis en filosofie in Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie aan Goldsmiths (University of London) en behaalde daar zijn PhD in 2020. Hij specialiseerde zich in studio/onlinecomposities gemaakt met orgelsamples, in samenwerking met sound engineer Nick Powell (Goldsmiths Music Studios). Hij is een pionier op het gebied van orgelklank en de akoestiek van monumentale kerken. Sinds 2016 ontwikkelt hij als director of music/organist-titulair van de Oude Kerk in Amsterdam een traditie van spatial music met het beroemde Vater-Müllerorgel. Hij was onder andere winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatie Concours en de Jur Naessens Prijs (Bimhuis).


Thomas Ospital
Thomas Ospital is een jonge artiest die al snel een plaats heeft verdiend tussen de beste concertorganisten ter wereld. Hij begon zijn muziekstudie aan het conservatorium Maurice Ravel in Bayonne. Van 2008 tot 2015 was hij student aan het Conservatoire National Superieur de Musique de Paris waar hij vijf eerste prijzen behaalde voor orgel, improvisatie, harmonie, contrapunt en fuga. Ospital was ook Organist in Residence van het Maison de la Radio van 2015 tot 2018.


Catalina Vicens
Catalina Vicens studeerde onder andere moderne piano aan het Instituto de Música de la P. Universidad Católica de Chile en klavecimbel aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia. Na gespecialiseerd te zijn in het spelen op antieke toetsinstrumenten (variërend van de 15e- tot de vroege 19e-eeuw), werd ze uitgenodigd om te spelen op het oudste bespeelbare klavecimbel ter wereld: het 15e-eeuwse gotische orgel van St. Andreas in Ostönnen. In 2021 is Vicens benoemd tot curator van de Tagliavini-collectie in Italië, een van de grootste historische klaviercollecties in Europa, en als artistiek directeur van Museo San Colombano in Bologna.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk