Pianoforte Extravaganza: Colloquium

Het weekend van 12 en 13 november staat in het teken van de klank van historische muziekinstrumenten. We draaien ons orgelperspectief enkele graden en stellen scherp op de toetsinstrumenten die orgelmakers als Gottfried Silbermann óók bouwden: pianofortes, de voorlopers van de moderne vleugel. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam zet het Orgelpark enkele van de beste pianofortes van het moment op het podium, zowel splinternieuwe, naar oude voorbeelden gebouwde exemplaren, als enkele historische. 

 

Deze middag verzorgt pianofortebouwer Kerstin Schwarz de openingslezing en vindt er een rondetafelgesprek plaats met andere bouwers, musici en luisteraars over de klankconcepten van de pianofortes in het Orgelpark en hun relatie met de klank van – met name – het Utopa Barokorgel, immers gebouwd volgens een concept dat dicht bij dat van Silbermann ligt.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk