Sopraan En Harmonium: Amsterdam

Romantiek

Musici

Francine van der Heijden, sopraan
Dirk Luijmes, harmonium


Onder de titel 'Amsterdams peil' presenteert het duo een programma met Amsterdamse componisten als Dirck Sweelinck, Martijn Padding en Cor Kee.

 

Biografieën

Dirk Luijmes
Dirk Luijmes voltooide zowel een conservatoriumopleiding (orgel, klavecimbel, kerkmuziek) als een universiteitsstudie (muziekwetenschap). De laatste decennia profileert hij zich als professioneel harmoniumspeler. Meer dan vijfentwintig componisten, waaronder Willem Breuker en Daan Manneke, schreven werken voor hem. Hij speelde in het Concertgebouw te Amsterdam, de Musikverein in Wenen en Teatro Colon (Buenos Aires). In 2010 verzorgde hij in Carnegie Hall (New York) de Amerikaanse première van het voor hem geschreven First Harmonium Concerto van Martijn Padding, begeleid door het ASKO-Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. In 2019 bracht Quintone zijn 4-cdbox Harmonium Atlas uit, die in het vakblad Luister een 10 kreeg. Hij won prijzen op verschillende (inter)nationale orgelconcoursen.


Francine van der Heijden
Sopraan Francine van der Heijden studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen. Zij geeft al sinds 2001 concerten met de veelgeprezen harmoniumspeler Dirk Luijmes. Francine soleerde voor dirigenten als Jaap van Zweden, Frans Brüggen en Ton Koopman. Zij werkte mee aan diverse premières van nieuw werk en componisten Micha Hamel, Joost Kleppe en Andries van Rossum droegen werk aan haar op. Ook de concertaria en cd-opname van Felix Mendelssohns concert-aria Infelice, ah ritorna eta dell’oro voor Claves Records was een wereldpremière na de herontdekking van dit werk, eind jaren negentig, door prof. John Michael Cooper, Southwestern University (USA). Van het duo van der Heijden/Luijmes verscheen in november 2020 de cd I speak your name (Etc Records). Twee werken van de cd zullen uitgevoerd worden tijdens dit concert.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk