Sopraan En Orgel: Messiaen & Crumb

20ste Eeuw

Musici

Elisabeth Blom, sopraan
Rien Balkenende, orgel en piano


Componisten George Crumb en Olivier Messiaen staan centraal in een liedrecital van Elisabeth Blom en Rien Balkenende. Messiaen is vertegenwoordigd met de cyclus 'Chants de terre et de ciel' en van Crumb klinken 'Three early songs'.


Programma

Georg Crumb (1929)
Three early songs
- Night
- Let it be forgotten
- Wind elegy


Pastoral Drone (orgel)
The sleeper


Olivier Messiaen (1908-1992)
Trois Melodies Vocalise-etude


Uit L'ascension: Transport de joi (orgel)


Chants de terre et de ciel
- Bail avec mi
- Antienne du silence
- Danse du Bebe Pilule
- Arc en ciel d’innocence
- Minuit pile en face
- Resurrection

 

Biografieën

Elisabeth Blom
Elisabeth Blom studeerde koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium en volgde de masteropleiding koordirektie aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Ze combineert een carrière als sopraan en dirigent. In 2020 richtte ze Hollands Collectief op. Dit professionele ensemble combineert oude met nieuwe muziek met een prominente plaats voor Nederlandse componisten. Bij Hollands Collectief is ze actief als artistiek leider en sopraan. In 2021 richtte ze Lux op, het eerste professionele vrouwenensemble in Flevoland, waar ze als dirigent aan verbonden is. Ze zingt momenteel in de kerngroep van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Nederlands Kamerkoor o.l.v Peter Dijkstra, Amsterdam Baroque o.l.v. Ton Koopman en het Appollo Ensemble.


Rien Balkenende
Rien Balkenende studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in de Grote Kerk in Dordrecht en was tien jaar verbonden als organist van de Gasthuiskerk in Zierikzee. Op het gebied van kamermuziek treedt hij vaak op als begeleider van cello, fluit, klarinet en vocale werken. Als pianodocent is hij verbonden aan Muziekschool Zeeland. Vanaf april 2019 is hij benoemd als organist van de Koorkerk in Middelburg.Hier speelde hij alle vroege werken van Messiaen, en orgelwerken van onder andere Arvo Part, Georg Crumb en Louis Andriessen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk