Strijkkwartet & orgel: Eliane Radigue


Eliane Radigue (1932) is de grande dame van de elektro-akoestische muziek. Ze werd bekend door haar minimalistische elektronische drone-composities. De laatste decennia componeert ze vooral voor akoestische instrumenten. Het Orgelpark programmeert naast het werk voor strijkkwartet het in 2018 geschreven Occam XXV voor orgelsolo.

 

Musici

Quatuor Bozzini, 
   Clemens Merkel, viool
   Alissa Cheung, viool
   Stephanie Bozzini, altviool
   Isabelle Bozzini, cello
Frédéric Blondy, orgel


Programma 

Eliane Radigue (1932)
- Éliane  Radigue, - Occam XXV - 2018 
- Éliane  Radigue, - Occam Delta XV - 2018 

 

Over Quatuor Bozzini

Het Quatuor Bozzini is een strijkkwartet dat gespecialiseerd is in nieuwe en experimentele muziek in Montreal, Canada. Sinds 1999 is Quatuor Bozzini een originele stem in nieuwe, experimentele en klassieke muziek.

 

Over Frederic Blondy

Na zijn wiskunde studie wijdde Frederic Blondy zich fulltime aan de muziek, eerst als jazzpianist en later als student piano, harmonie, analyse en compositie aan het conservatorium te Bordeaux. In Parijs werkte hij met Marie-Christine Calvet aan het “International Piano Center”. Frédéric Blondy trad wereldwijd op in festivals in Europe, Noord-Amerika, Midden-Oosten en Azië. Als componist schrijft hij muziek voor film en video. Daarnaast schreef hij de muziek voor verschillende dansproducties. 


 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk